Nieuws

FNRS verwelkomt drie nieuwe ledenraadsleden

Tijdens de FNRS-ledenraadsvergadering van 24 november jl. is er afscheid genomen van twee gewaardeerde ledenraadsleden: Anja van de Ven en Ton Rigter. Zij geven het stokje door. Wij bedanken hun hartelijk voor hun inzet!

Profielfoto van Frederieke Verhaar
24 november 2022 | 2 minuten lezen

Anja van de Ven: “Ik heb de afgelopen 9 jaar met veel plezier bijgedragen aan de FNRS-ledenraad. Ik vind het belangrijk om als ondernemer ook buiten het eigen bedrijf te kijken. Ik ben graag betrokken geweest bij de ledenraad en heb veel geleerd van het contact met andere ondernemers. Ik vond het prettig om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel in de hippische sector. Ik ga nu bedenken waar ik me nu voor ga inzetten, want ik blijf graag ook buiten mijn bedrijf actief in de sector.”

Drie nieuwe ledenraadsleden

Tijdens de bijeenkomst waren drie nieuwe ledenraadsleden aanwezig: Gert-Jan Lutke Holzik, Erna Bronsvoort en Hester Bransen. Zij stellen zich hieronder voor.

Gert Jan Lutke Holzik

Gert Jan is al een paar keer aanwezig geweest bij de bijeenkomsten van de ledenraad. Hij draagt met zijn visie en toekomst- en oplossingsgericht denken graag bij aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de FNRS. Zodat ook de brancheorganisatie sterk de toekomst in kan. “De diversiteit van de onderwerpen spreken mij erg aan. In het verleden ben ik bestuurlijk actief geweest bij de LTO en diverse lokale besturen. Ik denk dat ik hierdoor veel kennis van veel uiteenlopende zaken zoals de nieuwe stikstofwetgeving, welzijnseisen, mestwetgeving en landschapsonderhoud heb. Ik heb ook een groot netwerk binnen en buiten de paardenbranche. Ik kijk ook naar hoe ondernemers het doen buiten de paardensector.” Gert Jan streeft, net als de FNRS, naar een gezonde hippische sector. Hij is dan ook van mening dat de FNRS erg belangrijk voor bedrijven is om te kunnen blijven bestaan, groeien of te worden overgenomen.

Lees meer over Gert-Jan en zijn bedrijf Holzik Stables

Erna Bronsvoort

Vanaf oktober 2022 is Erna (opnieuw) ledenraadslid van de FNRS. “In je eentje ga je snel, maar met zijn allen gaat het beter. Daar geloof ik heel erg in: de kracht van het collectief met behoud van de eigen identiteit. Iedere ondernemer moet op zijn eigen manier zijn bedrijf runnen, maar richting de maatschappij en politiek moeten we als sector gezamenlijk body laten zien. En daar zet ik me graag voor in.”

Lees meer over Erna en haar bedrijf Manege Snorrewind

Hester Bransen

“We zijn goed bezig als paardensector, maar we houden het ook erg binnen onze sport. Paardenmensen zijn slim en kunnen veel, maar we moeten ook aan buitenstaanders gaan vertellen hoe we het doen: hoe mooi het is om een eenheid te vormen met een paard, wat de liefde voor die dieren betekent en dat welzijn en sport hand in hand kunnen gaan. Ik denk dat er veel mogelijkheden zijn om dat als sector beter aan te pakken. En het lijkt me leuk om andere ondernemers daarin te inspireren en samen te sparren.”

Lees meer over Hester en haar bedrijf Ruitergevoel

Vacature ledenraad

Op dit moment is de FNRS nog op zoek naar drie nieuwe ledenraadsleden voor de kiesgroepen IST/pension en manege groot (>60 stallen). Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Bekijk vacature ledenraad