Ledenraad

De ledenraad van de FNRS is een diverse en enthousiaste groep van 20 vertegenwoordigers van de FNRS-leden. Wat hen bindt is duidelijk: stuk voor stuk zetten zij zich actief in om de belangen van FNRS-leden en hippische ondernemers te behartigen. Onze ledenraadsleden weten als geen ander wat er speelt in het werkgebied van de FNRS. Ze geven signalen door aan het bestuur en de werkorganisatie om de aansluiting van de dienstverlening in de sector te verbeteren. Samen met het bestuur beoordelen zij het gevoerde beleid van de werkorganisatie en bepalen ze de lange termijn strategie. Zij zijn het hoogste bestuurlijke orgaan van onze vereniging.

De leden van de ledenraad worden gekozen door de FNRS-leden. De samenstelling bestaat uit een vertegenwoordiging van vier regio's, IST, grote manegebedrijven, kleine manegebedrijven en verenigingen. De ledenraad komt vier keer per jaar bij elkaar. Zij stellen zich hieronder voor:

Aïde Roest

Vertegenwoordigt Manege Klein
Aïde Roest runt samen met haar zussen Manege De Wildhoef in Den Haag. Voordat zij werkzaam werd binnen de hippische sector heeft zij jarenlang gewerkt als onderzoeken Multifunctionele landbouw en paardenhouderij bij het Wecr.

"Ik vind ik het belangrijk dat we elkaar binnen de ledenraad stimuleren om verder te denken dan ons eigen erf, maar echt te kijken naar oplossingen waar de gehele sector beter van wordt.”

Anita Verloop

Vertegenwoordigt regio Zuid-West
Anita Verloop-Groenen is samen met haar man Rob Verloop al sinds 1996 eigenaar van manege Noordland te ’s-Gravenzande. Een kleinere, gemoedelijke manege waar het motto geldt: als je maar plezier hebt met je paard. De nadruk ligt op recreatief rijden met o.a. het buitenrijden, want strand en duinen zijn in 10 min. stappen met je paard bereikbaar. Daarnaast doen zij ook aan pensionstalling, vakantiestalling en lesgeven aan jong t/m. oud.
Anita zet zich in de ledenraad in vanuit de kleinere manege en het buitenrijden, niet alleen in de omgeving van manege Noordland, maar ook voor de gehele provincie.

“Alle collega’s en ruiters uit Zuid-Holland kunnen bij mij terecht voor advies van ruiterpaden en buitenrijden. Daarnaast vindt ik het fijn dat er voor de verschillende onderwerpen binnen de ledenraad de mogelijkheid is om in werkgroepen hierop dieper in te kunnen gaan en je mening en suggesties naar voren te brengen. Hierdoor ontstaat er meer diepgang en draagvlak bij de uitwerking van elk onderwerp”.

Carine Kok

Vertegenwoordigt regio Zuid-West
Carine vertegenwoordigt binnen de ledenraad de bedrijven uit de regio Zuid-West Nederland. Carine is de oprichter van Manege de Arckelhoeve samen met haar man Cas. Het doel van Carine binnen haar manegebedrijf is om alle aspecten van de paardensport aan te bieden en dit zo ver mogelijk uit te diepen. Manege de Arckelhoeve is sinds enkele jaren zeer actief op social media.

Norbert Kock

Vertegenwoordigt Manege Groot
Norbert Kock runt samen met zijn vrouw Paardensportcentrum Diekshuus in Gendringen. In het verleden heeft hij commerciële agrarische bedrijfskunde gestudeerd aan de Agrarische Hogeschool in Dronten. Hij heeft diverse commerciële functies gehad en onderandere bestuurlijke ervaring opgedaan bij de plaatselijke kinderboerderij.

Norbert vindt het belangrijk om ervoor te zorgen dat paardrijden toegankelijk en laagdrempelig blijft voor de hele samenleving. "We kunnen daar met elkaar voor zorgen. Daarom moeten we ook kijken naar doelgroepen zoals mensen met een beperking. Als het gaat om dierenwelzijn moeten ervoor zorgen dat hetgene wat we doen voor alle partijen acceptabel is."

Samen met collega-ondernemers wil hij de FNRS op de juiste koers houden voor nu en in de toekomst door het signaleren van veranderingen en kansen uit te zoeken.

Esther Boonstoppel

Vertegenwoordigt Instructie, Sport en Training
Esther runt samen met haar partner Bob Tenwolde een handels-, trainings-, africhting en penstionstal. Zij zijn 23 jaar geleden samen begonnen met het huren van een paar boxen en inmiddels runnen zij al 21 jaar een volledig geoutilleerd eigen stal in het Zuid-Hollandse Haastrecht “Stal Tenwolde”.

Esther levert een positieve bijdrage aan de ledenraad door haar jarenlange praktijkervaring tijdens het volledige zelfstandig opbouwen van hun accommodatie.

Fenna Elzinga

Ledenraadslid
Fenna heeft na haar studie Beleid, Communicatie & Organisatie in 2011 Lelymare Horses opgezet. Ze heeft als doel om het paardenwelzijn te combineren met gezond ondernemerschap. Ze heeft een duidelijke visie over de paardensector en vanuit daar haar bedrijf vormgegeven. Bij alle stappen en keuzes die ze maakt staat het welzijn van de paarden voorop. Lelymare Horses is een bedrijf dat zich richt op de opfok van (sport)paarden en daarnaast is het in de afgelopen 7 jaar uitgegroeid tot een volwaardig revalidatie en aquatrainingcentrum. Fenna is erg druk bezig met de preventie van blessures en daar hoort welzijn ook bij. Met haar ervaring met hippisch ondernemerschap en een duidelijk visie kan ze een waardevolle bijdrage leveren aan de FNRS-ledenraad en het welzijnsdossier. Ze zet zich graag breder in voor de sector en met deze functie kan ze daar zeker aan werken!

Ger Huijer

Vertegenwoordigt Verenigingen
Ger vertegenwoordigt binnen de ledenraad van de FNRS de collectief aangesloten verenigingen met eigen accommodatie. Ger Huijer is sinds 2016 actief als voorzitter van het Recreatiesportforum bij de KNHS.

Gert-Jan Lutke Holzik

Vertegenwoordigt regio Noord-Oost
Gert Jan is eigenaar van Holzik Stables in Enschede. Sinds 2005 een pensionstal en in 2012 uitgebreid met manege-activiteiten. In het verleden is hij bestuurlijk actief geweest bij de diverse lokale besturen. Hij streeft, net als de FNRS, naar een gezonde hippische sector. Hij is dan ook van mening dat de FNRS erg belangrijk voor bedrijven is om te kunnen blijven bestaan, groeien of te worden overgenomen. Ook gezien de nieuwe wetgevingen op het gebied van milieu en huisvesting is het belangrijk dat de branche een duidelijk standpunt inneemt. Zodat bedrijven weten waar zij in moeten investeren de komende jaren.

Gert-Jan heeft veel kennis van veel uiteenlopende zaken zoals de nieuwe stikstofwetgeving, welzijnseisen, mestwetgeving, landschapsonderhoud en nog veel meer. Hij draagt graag bij aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de FNRS zodat de brancheorganisatie sterk de toekomst in kan!

Hester Bransen

Vertegenwoordigt Instructie, Sport & Training
Hester runt een kleinschalig trainingscentrum in het Gelderse Gendt. Ze heeft een online programma opgezet waarmee ze nog meer ruiters kan begeleiden. Ze heeft eerder als docent paardenhouderij gewerkt. Ze vertegenwoordigt de IST-bedrijven in de FNRS-ledenraad. Hester vindt dat we als paardensector goed bezig zijn. Paardenmensen zijn slim en kunnen veel, maar we moeten ook aan buitenstaanders gaan vertellen hoe we het doen: hoe mooi het is om een eenheid te vormen met een paard, wat de liefde voor die dieren betekent en dat welzijn en sport hand in hand kunnen gaan. Ze denkt dat er veel mogelijkheden zijn om dat als sector beter aan te pakken. Ze helpt graag om andere ondernemers te inspireren en samen te sparren.

Lidy Moesman

Vertegenwoordigt Manege Groot
Lidy Moesman is, samen met haar zoon Tim, eigenaar van het bedrijf Hippisch Centrum Nootdorp in Nootdorp. Lidy is al een aantal jaar actief binnen de ledenraad van de FNRS waarin ze de grote maneges vertegenwoordigt.

Maaike van Rijn

Vertegenwoordigt Manege Klein
Maaike van Rijn zit in de ledenraad voor de kiesgroep manege klein. Samen met haar man Axel runt zij ponymanege Equito. Hun motto is “een hele middag tussen de pony’s” en het doel is om ruiters breed op te leiden. Ze besteden heel veel aandacht aan opleiding en educatie, zowel van onze ruiters als hun ouders. Ze laten zien hoe belangrijk de omgang met pony’s kan zijn voor de ontwikkeling en het welzijn van mensen. In 2016 werd hun inzet beloond met de titel “hippisch ondernemer van het jaar”.

Maaike neemt deel aan de ledenraad, omdat zij betrokken is bij de toekomst van onze mooie sport. Daarnaast ervaart zij dagelijks hoe moeilijk het is om veiligheid, kwaliteit en welzijn samen te laten gaan met een eerlijke boterham voor hardwerkende, gepassioneerde ondernemers. Vanuit haar ervaring als manegehouder, maar ook als beleidsmedewerker en in de hippische journalistiek, wil zij bijdragen aan een goede koers voor de FNRS, die ons niet alleen door dagelijkse problemen heen helpt, maar ook actief werkt aan de strategie voor de toekomst.

Joost Rodenburg

Vertegenwoordigt Manege Groot
Joost Rodenburg is eigenaar van Klein Oever waar hij al sinds mijn 17e werkzaam is. Klein Oever is een recreatiebedrijf met onderandere ponykampen en een manegebedrijf. Hij heeft eerder in roerige tijden eerder in de ledenraad gezeten en daar ervaring mee opgedaan.

Hij vindt het belangrijk iets bij te dragen aan het mooie bestaan van hippische ondernemers in de branche. "Met visie vooruit en werken aan een stabiele toekomst voor de branche! Hierbij ben ik kritisch, sturend en hou altijd het belang van het grotere geheel voorop!"

Stella Zumpolle

Vertegenwoordigt Manege Klein
Stella is eigenaresse van de Larense Manege. Zij heeft hiervoor strafrecht gestudeerd en bij het OM op de afdeling milieu gewerkt. Zij is jarenlang bedrijfsleider geweest bij meerdere maneges en brengt alle opgedane kennis nu in de praktijk op haar huidige bedrijf.

Stella vindt dat we samen sterker staan en dat het zeer belangrijk is dat wij laten zien dat bedrijven zich met een lidmaatschap van de FNRS zich onderscheiden van ‘overige’ rijscholen/particulieren met paarden. Zij wil de FNRS een dusdanig sterk merk maken waardoor elk rijdend persoon de FNRS kent en weet waar het voor staat. Zij vindt de samenwerking met de KNHS hierbij erg belangrijk. Wij moeten elkaar versterken en ondersteunen.

Stella levert haar bijdrage aan de ledenraad door een frisse blik op zaken van een nieuwbakken ondernemer.

Suzanne Bredero

Vertegenwoordigt Instructie, Sport en Training
Al op jonge leeftijd was Suzanne actief in de paardensport, maar ook andere dieren hadden haar belangstelling en na het behalen van haar VWO-diploma wilde ze graag dierengeneeskunde studeren. Helaas ging deze studie niet door maar het bood tegelijkertijd de mogelijkheid om een andere wens in vervulling te laten gaan. Zo kwam ze in Deurne terecht waar ze uiteindelijk de instructeursopleiding heeft afgemaakt. Sinds 1992 runt ze haar eigen stal in Kring van Doorth. Suzanne vertegenwoordigt de IST stallen binnen de ledenraad.