Voor onderwijs

De FNRS is er naast ondernemers ook voor onderwijsinstellingen: want daar wordt geleerd om op een professionele manier met paarden om te gaan en worden studenten klaargestoomd voor het hippisch ondernemerschap. We vinden het belangrijk dat ook onderwijsinstellingen aangesloten zijn in ons hippische netwerk. Zo bewaken we samen de kwaliteit van de hippische sector.

De FNRS is er naast ondernemers ook voor onderwijsinstellingen: want daar wordt geleerd om op een professionele manier met paarden om te gaan en worden studenten klaargestoomd voor het hippisch ondernemerschap. We vinden het belangrijk dat ook onderwijsinstellingen aangesloten zijn in ons hippische netwerk. Zo bewaken we samen de kwaliteit van de hippische sector.

Als hippische onderwijsinstelling moet je het goede voorbeeld geven aan de studenten op het gebied van management, veiligheid en paardenwelzijn. Daar kan je soms best een steuntje in de rug bij gebruiken. Wil je de kwaliteit van de onderwijsinstelling naar een hoger niveau tillen? Toegang tot interessante bijeenkomsten, workshops en inspiratiesessies? FNRS zorgt voor kennisdeling met docenten en studenten over bijvoorbeeld de behoefte van de markt, ruimtelijke ordening en personeelszaken door middel van nieuwsbrieven, handboeken, workshops of gastlessen. Samen vormen we een stevig netwerk van professionals in de hippische sector. Samen zorgen we voor aansluiting van het onderwijs met het bedrijfsleven. Sluit jouw onderwijsinstelling ook aan?

Voordelen voor hippische onderwijsinstellingen

  • Kennisdeling en -ontwikkeling

Met het FNRS-lidmaatschap kunnen onderwijsinstellingen kennis, diensten en materialen van de FNRS benutten. Zo is het mogelijk om de FNRS gastlessen te laten verzorgen over professioneel hippisch ondernemen, het schrijven van een ondernemersplan of kostprijsberekening voor een hippisch bedrijf. Ook kan gebruik gemaakt worden van het FNRS-netwerk aan partners. Handboeken over professioneel hippisch ondernemen of bedrijfsovername en een invulmodel ondernemersplan zijn beschikbaar tegen gereduceerd tarief om te benutten in de lessen.

  • Belangenbehartiging

Samen staan we sterker. Daarom vertegenwoordigt de FNRS de belangen van de totale sector richting andere partijen. Dat doen we op verschillende gebieden: van veiligheid tot dierenwelzijn en van financiële onderwerpen tot onderwijs. Om onze stem zo goed mogelijk te laten horen zijn we aangesloten bij diverse organisaties zoals de Sectorraad Paarden (SRP), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en European Horse Network (EHN).

  • Kwaliteit, Veiligheid en Welzijn

Onderwijsinstellingen met een eigen hippische (praktijk) accommodatie of die gebruik maken van een hippische accommodatie moeten voldoen aan het FNRS-kwaliteitsbeleid, onderdeel van het traditionele FNRS-lidmaatschap. Met het FNRS-lidmaatschap laat je alle bezoekers en studenten zien dat de kwaliteit van de praktijklocatie voor paarden op orde is. Er wordt goed voor de dieren gezorgd, veiligheid is belangrijk en de faciliteiten zijn in orde. Om te stimuleren om deze kwaliteit te behouden en te verbeteren, keurt de FNRS de locatie elke drie jaar.

  • Sport

Indien er sprake is van een eigen hippische (praktijk) accommodatie is het met het FNRS-lidmaatschap ook mogelijk om startpassen uit te geven en KNHS-wedstrijden te organiseren.

Aangesloten onderwijsinstellingen

Op dit moment zijn onderstaande hippische onderwijsinstellingen verbonden met de FNRS.

Aeres 
Yuverta 
Lentiz
Landstede
Terra MBO 

Vonk
Curio

 

FNRS draagt bij aan ontwikkeling hippisch ondernemerschap

De FNRS is er dus, naast alle primaire bedrijven, ook voor alle onderwijsinstellingen die zich bezig houden met het opleiden van hippische professionals. De FNRS ondersteunt graag bij de ontwikkeling van het hippisch ondernemerschap.

Nieuwsgierig geworden wat de FNRS allemaal voor een hippische onderwijsinstelling kan betekenen? Wij geven graag meer informatie. Vul hiervoor onderstaand formulier in. Een van onze medewerkers neemt contact op.

Meer informatie over de FNRS

Nieuwsgierig geworden wat de FNRS allemaal voor jou en jouw hippische onderneming kan betekenen? Wij geven graag meer informatie. Ben je al lid van de FNRS en heb je geen inloggegevens? Stuur dan een e-mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl.

Collectieve voordelen

FNRS-partners

FNRS werkt met verschillende partners waarbij FNRS-leden profiteren van collectieve voordelen en interessante kortingen. Met de kortingen op verschillende producten en diensten kan je, in sommige gevallen, het FNRS-lidmaatschap zelfs terugverdienen. 

 

Bekijk FNRS-partners