Handleiding FNRS-website

Met dit stappenplan willen we je helpen om een goede start te maken met de website en webshop van de FNRS. We geven je handvatten om een snelle start te maken met onze digitale diensten en producten.

Website FNRS voor Ondernemers

In deze handleiding geven wij je graag meer uitleg over het gebruik van onze website. Heb je na het lezen van deze handleiding nog vragen, dan kan je altijd contact opnemen met de FNRS.

Telefoon: 088-0224 300

E-mail: ondernemersdesk@fnrs.nl

De website www.fnrs.nl is voornamelijk gericht op FNRS-leden en bedrijven die lid willen worden. Als FNRS-lid heb je exclusief toegang tot de thema’s met informatie en voorbeelddocumenten, zoals diverse contracten en overeenkomsten. Deze zijn beschikbaar na inloggen. Daarnaast heb je ook toegang tot het FNRS-netwerk. Je kan rechtstreeks contact opnemen met collega-ondernemers of je kan online aansluiten bij een werkgroep. Je kan je met één druk op de knop aanmelden voor bijeenkomsten en inzien welke FNRS-ondernemers ook komen. Wij leggen je graag per onderdeel uit hoe de website in elkaar steekt.

Inloggen

De homepage van onze website ziet er voor iedereen hetzelfde uit. Klik je op ‘inloggen’ bovenin de menubalk , dan kom je in de omgeving exclusief voor FNRS-leden. Hier vind je jouw eigen profiel die je kan bewerken en aanvullen. De profielen zijn zichtbaar voor collega FNRS-leden. Ook tref je in je persoonlijke omgeving verschillende documenten en/of nieuwsitems die je hebt ‘bewaard’ en evenementen waarvoor jij je hebt aangemeld.

Mijn Profiel

Rechtsboven in het scherm kan je naar je eigen profiel gaan. Dit is zowel je persoonlijke, maar ook je bedrijfsprofiel.

Persoonlijke gegevens

Onder persoonlijke gegevens kan je informatie over jezelf kwijt, bijvoorbeeld je expertise of je sociale mediagegevens en natuurlijk je NAW-gegevens.

Bedrijfsprofiel

Ook tref je bij jouw profiel je bedrijfsgegevens aan. Daar kan je aangeven wat het aanbod en de faciliteiten op jouw bedrijf zijn. De gegevens worden getoond op de FNRS-bedrijvenzoeker. Ruiters die op zoek zijn naar een FNRS-bedrijf zien de gegevens die je hebt aangevinkt. Door het profiel zo compleet mogelijk te maken zorg je ervoor dat je goed vindbaar bent voor (potentiële) klanten.

Tip: In het bedrijfsprofiel kan je een foto of logo van jouw bedrijf uploaden. Daarnaast kan je een korte uitleg geven. Deze informatie wordt getoond in de bedrijvenzoeker. Neem als voorbeeld eens een kijkje bij het bedrijfsprofiel van ‘Menschool Soest’.

Abonneren en liken

De website heeft als belangrijk doel om informatie snel te kunnen vinden. Aan de informatie, nieuwsberichten en agenda-items zijn trefwoorden toegevoegd. Door bijvoorbeeld nieuwsberichten te ‘liken’ komen nieuwe nieuwsberichten met dezelfde trefwoorden in de toekomst automatisch op jouw profiel naar voren. Zo blijf je altijd op de hoogte van het nieuws dat jij interessant vindt. Je kan ook berichten of evenementen opslaan. Deze zijn terug te vinden in jouw eigen dashboard welke je rechts bovenaan de website vindt.

Homepage

Via het menu op de homepage kom je snel uit bij:

Tip: Het menu is zo opgebouwd dat je de onderwerpen ziet die voor jou van toepassing zijn. Voorbeeld: wanneer je als FNRS-ondernemer op de website komt en inlogt dan zie je de knop ‘Lid worden?’ niet meer. Deze is alleen zichtbaar wanneer je niet bent ingelogd. Door op het logo bovenin de menubalk te klikken keer je automatisch terug naar de Homepage van de website.

Over FNRS

Het eerste menu-item is ‘Over FNRS’. Hierin vind je meer informatie over de organisatie en het team van de FNRS. Ook vind je hier alle informatie over ons kwaliteitsbeleid. Onze drie pijlers kwaliteit, veiligheid en welzijn worden hier toegelicht en hier kan je het Handboek Kwaliteitsbeleid downloaden.

Actueel

Onder het menu-item ‘Actueel’ vind je het laatste nieuws van FNRS, praktijkverhalen en columns van ondernemers en de aankomende evenementen en bijeenkomsten. Wil jij je aanmelden voor een bijeenkomst of evenement, log dan in. Met één druk op de knop heb jij je aangemeld. Je hebt dan ook inzicht in wie zich nog meer heeft aangemeld.

Bekijk hier de actuele bijeenkomsten

Vacatures

Op de pagina ‘Vacatures’ staan de meest actuele vacatures van FNRS-bedrijven. Dit was voorheen de FNRS-Banenmarkt. Hier kan je zelf je vacatures plaatsen die getoond worden op de FNRS-website. Hierbij ziet de sollicitant meteen dat het van jouw bedrijf is met de contactgegevens erbij.

FNRS Netwerk

Onder het menu-item ‘FNRS-netwerk’ (alleen zichtbaar na inlog) vind je bijvoorbeeld andere professionals (FNRS-leden, medewerkers etc.) van het FNRS-netwerk, kan je een vraag stellen op de pagina ‘Vraag & Antwoord’ of jezelf aanmelden voor een werkgroep.

Professionals

Onder het kopje ‘FNRS-netwerk’ vind je ook de pagina ‘Professionals’. Dit zijn alle personen die aan de FNRS-bedrijven zijn gekoppeld. Je kan daar zoeken naar een professional, een persoonlijk bericht sturen of professionals uitnodigen voor bijeenkomsten.

Werkgroepen

Bij het kopje ‘Werkgroepen’ kan je zelf een groep aanmaken en hiervoor andere professionals, die aangesloten zijn bij de FNRS, uitnodigen. De groep is bedoeld om specifieke mensen berichten te sturen en kennis mee te delen. Voorbeelden van een groep zou kunnen zijn: IST-stallen of bedrijven uit uw regio.

FNRS-bedrijven

In het menu ‘FNRS-netwerk’ vind je ook ‘FNRS-bedrijven’. Hier vind je alle bedrijven die aangesloten zijn bij de FNRS. Voor ingelogde gebruikers is ook inzichtelijk welke professionals werken bij deze bedrijven. Dit kan je zien onderaan de detailpagina van het bedrijf.

Vraag & Antwoord

Op de pagina ‘Vraag & Antwoord’ kan je contact maken met andere professionals en je mededeling en of vraag uitzetten. Dit kan ook in één van de groepen. Deze pagina is te vinden onder het menu-item ‘FNRS-netwerk’. Vraag & Antwoord is bedoeld om een vraag te stellen waar anderen op kunnen reageren.

Via ‘Plaats een post’ kan je zelf ook iets plaatsen.

Partners

Onze partners vind je terug onder ‘FNRS-netwerk’. Klik in dit menu op ‘Onze partners’. Hier vind je al onze partners met informatie over wat ze doen en juiste contactgegevens. Ook kan je hier een contactformulier invullen dat direct naar de juiste persoon bij de betreffende partner wordt gestuurd.

Thema’s

Dan is er nog het menu-item ‘Thema’s’. Dit is een verzameling van onderwerpen die belangrijk zijn voor het runnen van een hippisch bedrijf. Het is de kennisbank van de FNRS. Onder elk thema vind je informatie over de onderwerpen en de bijbehorende documenten/downloads, maar ook nieuws en evenementen die met het thema te maken hebben.

Daarnaast is er voor elk onderwerp natuurlijk een partner of meerdere partners die verstand hebben van het betreffende onderwerp. Deze zijn gekoppeld aan de onderwerpen, zodat u makkelijk met hen in contact komt als u meer informatie wilt.

FNRS-logo’s

Op de website van de FNRS staan de verschillende logo’s. Deze kan je vinden bij de documenten van het thema ‘communicatie en promotie’. Hier kan je het FNRS-logo vinden waarbij de tekst Kwaliteit, Veiligheid en Welzijn toegevoegd is. Dit logo kan je gebruiken bij de communicatie naar ruiters toe. Met dit logo kan je duidelijk uitleggen waar jij als bedrijf voor staat en welke kernwaarden de FNRS als keurmerk nakijkt bij keuringen. 

Daarnaast delen wij in het thema ‘Communicatie en promotie’ zoveel mogelijk promotiemateriaal voor jouw bedrijf om te gebruiken.

Webshop

De webshop staat ook boven in het menu. Onder dit kopje kan je de FNRS-handboeken, vlaggen/banieren en de lesovereenkomst bestellen.