Thema's

Heb je vragen over een van onderstaande onderwerpen of kan je een document niet vinden, neem dan telefonisch contact op met de Ondernemersdesk op 088-0224300.

Accommodatie & omgeving

Lees hier alles over verduuzamen, ruimtelijke ordening, milieu en het FNRS-kwaliteitsbeleid.

Overheid, politiek & de wet

Hoe behartigt de FNRS de belangen van hippische ondernemers? Welke juridische zaken zijn belangrijk om te weten als hippisch ondernemer?

FNRS-verenigingszaken

Hier vind je alle FNRS-verenigingszaken zoals notulen van bijeenkomsten, het ledenmagazine FNRS Zaken, documenten met FNRS-logo, het jaarplan en de statuten. 

Overeenkomsten

Download hier beschikbare overeenkomsten voor (ver)koop van paarden, lessen, pensionstalling, training en opfok. 

Gezonde bedrijfsvoering

Voor een gezonde bedrijfsvoering is het belangrijk op de hoogte zijn van financiële zaken. Je vindt hier o.a. informatie over btw-zaken, een kostencalculatie, subsidies, verzekeringen, btw en bedrijfsoverdracht.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is belangrijk voor een gezond bedrijf. Om te ondersteunen bij jouw personeelsbeleid heeft de FNRS veel actuele informatie beschikbaar. In dit dossier vind je alles wat je nodig hebt voor personeelsmanagement, van evaluatieformulieren tot introductieprogramma’s, alles over stagiairs en vrijwilligers en actuele loonbedragen. 

Veiligheid op het bedrijf

Veiligheid: een van de belangrijkste waarden in de hippische sector. We werken er allemaal hard aan om die veiligheid te waarborgen. In dit dossier vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van veiligheid en arbeidsomstandigheden. Van de Arbowet tot ziekteverzuim en van BHV tot de RI&E. In dit dossier is ook meer te vinden over de nauwe samenwerking tussen de FNRS en Stichting Veilig Paardrijden.

Welzijn & huisvesting

Gezonde en gelukkige paarden vormen de basis van uw bedrijf. Alles over het FNRS-kwaliteitsbeleid, huisvesting, weidegang, identificatie & registratie en praktische informatie over de meest voorkomende paardenziektes zijn terug te vinden in dit dossier. Ook de Gids Goede Praktijken, die de basis vormt voor de Quickscan Paardenwelzijn in het FNRS-kwaliteitsbeleid, is hier te downloaden.

(Leren) paardrijden

Om in de toekomst nog beter in te spelen op veranderingen in de hippische sector zijn de FNRS en KNHS een samenwerking ‘Partners in Paardrijden’ aangegaan. Samen bereik je meer is het motto. Hier vind je alles over de ruiteropleidingen, instructeursopleidingen, competities, het lidmaatschap, het ruiterpaspoort en meer. 

Communicatie & promotie

Communicatie met klanten gebeurt op allerlei manieren. Ook de promotie van je bedrijf kan op veel manieren. FNRS heeft materialen om je te ondersteunen bij de communicatie en promotie.