Bestuur

Het FNRS-bestuur wordt gevormd door 4 bestuursleden en de voorzitter. De belangrijkste taak is om richting te geven aan de FNRS als organisatie en leiding te geven aan de directeur van de werkorganisatie. Het bestuur ziet erop toe dat de juiste strategie voor de organisatie wordt gekozen, de plannen worden uitgewerkt en dat begrotingen worden opgesteld. In belangrijke mate bepalen zij dus de agenda van de organisatie. Het bestuur van de FNRS komt acht keer per jaar samen om te vergaderen over belangrijke speerpunten.

Hieronder vindt u een overzicht van alle bestuursleden van de FNRS.

Nico Bezemer

Voorzitter
Nico is mede-eigenaar van HC Hoekse Waard in Oud-Beijerland. Na een carrière bij de gemeentepolitie Rotterdam heeft hij ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als directeur van diverse bedrijven, maar ook als directeur-eigenaar van een bedrijf in de beveiligingsbranche. Op bestuurlijk vlak heeft Nico veel ervaring opgedaan bij diverse organisaties.

Arno Julsing

Bestuurslid
Na een jarenlange loopbaan bij de Amsterdamse politie, onder andere als Chef Bereden Politie en Hondengeleiders, heeft Arno zowel veel management- als paardenervaring. Deze ervaring komt goed van pas als FNRS-bestuurslid.

Jolien van Ballegooijen

Penningmeester
Jolien is, samen met haar partner Henri Thijssen, eigenaar van Hippisch Centrum Groesbeek. Een breed hippisch bedrijf, met als belangrijkste activiteiten het geven van lessen en het opfokken van veulens tot sportpaarden. Daarnaast hebben ze een kleine pensionstalling, fokken ze jaarlijks enkele dressuurveulens en laten zij hun fokproducten uitbrengen in de wedstrijdsport.

In het verleden is zij actief geweest als penningmeester, afdelingsbestuurslid en ledenraadslid bij het NWPCS (Welsh stamboek). Op dit moment is zij duo-voorzitter van KWPN afd. Rivierengebied, bestuurslid van KWPN Gelderland en vanuit daaruit ledenraadslid. Sinds 2008 is haar bedrijf lid van de FNRS en sinds 2017 is zij actief als ledenraadslid. Als mede-initiatiefnemer is zij trots op het feit dat de ledenraad heeft kunnen bewerkstelligen dat er een FNRS-zetel is bemachtigd in de KNHS-ledenraad.

Met veel plezier draagt zij haar steentje bij aan het constructief verder uitbouwen van de FNRS én het merk FNRS. Dit op een praktische en pragmatische wijze samen met de werkorganisatie en de ledenraad. Zij heeft feeling voor wat er bij de leden speelt in de achterban van de FNRS (IST, opfok, manege e.d.). Zij is op de hoogte van de ontwikkelingen in de hippische sector en weet waar de problemen liggen en welke kansen er zijn. Met haar financiële achtergrond houdt zij de financiën van de FNRS goed in de gaten.

Tim Moesman

Bestuurslid
Tim Moesman is 43 jaren jong en al 26 jaar professioneel in de paarden actief. Waar hij in 1997 begon als manege-instructeur, is hij sinds 2004 eigenaar en directeur van FNRS-bedrijf Hippisch Centrum Nootdorp. Hij komt uit een gezin waar al vanaf zijn geboorte actief bestuurd is op alle niveaus en diverse disciplines van de paardensport. Het kon dus ook niet uitblijven dat hij in 2005 zijn eerste bestuurdersbaan bij de rijvereniging kreeg en doorgegroeid is tot KNHS-regiobestuurder (portefeuille samenwerking KNHS en FNRS), deelnemer Platform Hippisch Ondernemers, adviseur werkgroep ORUN en ledenraadslid KNHS met de portefeuille overige rechtspersonen (FNRS). Hij is samen met mijn vrouw en kinderen ook nog actief in de paardensport.

Al deze fantastische functies doet hij met veel plezier, toewijding en inzet. De hippische sector weet dat er zwaar weer op komst is en er verschillende uitdagingen in de toekomst liggen. Of dat nu gaat over het samenwerken met andere hippische verenigingen, Het verdelen van de ruimte in Nederland of de publieke opinie. Een voor een staan we voor nieuwe uitdagingen en moeten we ons goed positioneren. Door de kennis, netwerk en ervaring die Tim op elk niveau in de hippische sector heeft opgedaan is hij van toegevoegde waarde voor het FNRS-bestuur.

Zijn visie op de paardensport is een sterke hippische sector waar respect, waardering en kwaliteit hoog in het vaandel staan en waar welzijn, gezonde exploitaties en plezier met paarden een begrip zijn die als normaal ervaren wordt.