Bestuur

Het FNRS-bestuur wordt gevormd door 4 bestuursleden en de voorzitter. De belangrijkste taak is om richting te geven aan de FNRS als organisatie en leiding te geven aan de directeur van de werkorganisatie. Het bestuur ziet erop toe dat de juiste strategie voor de organisatie wordt gekozen, de plannen worden uitgewerkt en dat begrotingen worden opgesteld. In belangrijke mate bepalen zij dus de agenda van de organisatie. Het bestuur van de FNRS komt acht keer per jaar samen om te vergaderen over belangrijke speerpunten.

Hieronder vindt u een overzicht van alle bestuursleden van de FNRS.

Nico Bezemer

Voorzitter
Nico is mede-eigenaar van HC Hoekse Waard in Oud-Beijerland. Na een carrière bij de gemeentepolitie Rotterdam heeft hij ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven als directeur van diverse bedrijven, maar ook als directeur-eigenaar van een bedrijf in de beveiligingsbranche. Op bestuurlijk vlak heeft Nico veel ervaring opgedaan bij diverse organisaties.

Arno Julsing

Bestuurslid
Na een jarenlange loopbaan bij de Amsterdamse politie, onder andere als Chef Bereden Politie en Hondengeleiders, heeft Arno zowel veel management- als paardenervaring. Deze ervaring komt goed van pas als FNRS-bestuurslid.

Jolien van Ballegooijen

Penningmeester
Jolien is, samen met haar partner Henri Thijssen, eigenaar van Hippisch Centrum Groesbeek. Een breed hippisch bedrijf, met als belangrijkste activiteiten het geven van lessen en het opfokken van veulens tot sportpaarden. Daarnaast hebben ze een kleine pensionstalling, fokken ze jaarlijks enkele dressuurveulens en laten zij hun fokproducten uitbrengen in de wedstrijdsport.

In het verleden is zij actief geweest als penningmeester, afdelingsbestuurslid en ledenraadslid bij het NWPCS (Welsh stamboek). Op dit moment is zij duo-voorzitter van KWPN afd. Rivierengebied, bestuurslid van KWPN Gelderland en vanuit daaruit ledenraadslid. Sinds 2008 is haar bedrijf lid van de FNRS en sinds 2017 is zij actief als ledenraadslid. Als mede-initiatiefnemer is zij trots op het feit dat de ledenraad heeft kunnen bewerkstelligen dat er een FNRS-zetel is bemachtigd in de KNHS-ledenraad.

Met veel plezier draagt zij haar steentje bij aan het constructief verder uitbouwen van de FNRS én het merk FNRS. Dit op een praktische en pragmatische wijze samen met de werkorganisatie en de ledenraad. Zij heeft feeling voor wat er bij de leden speelt in de achterban van de FNRS (IST, opfok, manege e.d.). Zij is op de hoogte van de ontwikkelingen in de hippische sector en weet waar de problemen liggen en welke kansen er zijn. Met haar financiële achtergrond houdt zij de financiën van de FNRS goed in de gaten.

Fenna Elzinga

Bestuurslid
Fenna Elzinga is 38 jaar, getrouwd met Erik en heeft een tweeling van 6. Na haar studie Beleid, Communicatie & Organisatie heeft zij in 2011 Lelymare Horses opgezet. "Ik heb altijd als doel gehad om het paardenwelzijn te combineren met gezond ondernemerschap. Ik heb altijd een duidelijke visie over de paardensector gehad en vanuit daar mijn bedrijf vormgegeven. Bij alle stappen en keuzes staat het welzijn van de paarden voorop. Lelymare Horses is een bedrijf dat zich richt op de opfok van (sport)paarden en daarnaast is het in de afgelopen 7 jaar uitgegroeid tot een volwaardig revalidatie en aquatrainingcentrum. We zijn ook erg druk bezig met de preventie van blessures en daar hoort welzijn ook bij."

Omdat Fenna een duidelijke mening en visie heeft willen wij die als FNRS graag breder kunnen inzetten. Fenna zal zich o.a. sterk richten op het welzijnsdossier en samen met de hippische ondernemers kijken hoe we dit kunnen verbeteren. We staan op een belangrijk punt binnen de hippische sector en het is 5 voor 12. Er is dus echt werk aan de winkel en samenwerken is hierbij van groot belang. Fenna hoopt met haar ervaring en visie hier aan te kunnen bijdragen.