Nieuws

Webinar juridische zaken in de hippische sector

1 juni 2021 | 2 minuten lezen

Juridische zaken binnen uw onderneming. Misschien niet het onderwerp waar u het meest op zit te wachten om u mee bezig te houden. Toch is het belangrijk dat u als hippisch ondernemer hiervan op de hoogte bent, want op verschillende vlakken binnen uw bedrijf krijgt u hier als ondernemer mee te maken. Komend jaar krijgt u te maken met wijzigingen binnen het consumentenrecht. De meest precaire verandering is de verlenging van de garantietermijn na aankoop. Dit heeft ook invloed op de hippische sector en dan met name bij de verkoop van paarden aan particulieren. FNRS organiseert, samen met partner Langelaar Klinkhamer Advocaten, op 10 juni 2021 van 10.00 tot 11.00 uur een webinar om de veranderingen in het consumentenrecht en de mogelijke gevolgen aan u te verduidelijken. Wibe Reddingius, advocaat hippisch recht, praat u bij over deze aankomende verandering.

Daarnaast bespreekt hij tijdens het webinar het belang van goede overeenkomsten en neemt hij de FNRS-leden mee door de belangrijkste vernieuwingen in de pensionovereenkomst.  Deze bedekt nu alleen de hoogst noodzakelijke punten. Zaken die bij wet geregeld zijn, zoals het retentierecht of verzuim bij betaling, zijn eruit gehaald. Reddingius geeft een toelichting op deze belangrijke zaken die bij wet geregeld zijn.

Stel uw vraag tijdens het webinar

Tijdens het webinar kunt u via de chat vragen insturen. Heeft u nu al vragen? Stuur deze alvast in via ondernemersdesk@fnrs.nl. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze vragen zo veel mogelijk tijdens het webinar behandeld worden. Vragen die niet tijdens het webinar kunnen worden beantwoord worden later teruggekoppeld. Het webinar is later terug te kijken voor FNRS-leden.

Programma

10.00 uur         Korte introductie door Robert van Almkerk

10.05 uur         Uitleg over wijzigingen consumentenrecht en de in invloed op de paardensector door Wibe Reddingius

10.25 uur         Vernieuwing FNRS-pensionovereenkomst door Wibe Reddingius

10.40 uur         Uitleg retentierecht en zaken die bij wet geregeld zijn door Wibe Reddingius

10.50 uur         Beantwoorden van binnengekomen vragen door Wibe Reddingius

Aanmelden

Het webinar is alleen toegankelijk voor FNRS-leden en deze is kosteloos bij te wonen. Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvangt u uiterlijk een dag voor aanvang, op 9 juni, een link om het webinar bij te wonen.

Lid worden?FNRS-bedrijven