Nieuws

Druk bezochte regiobijeenkomst voorjaar

In de maand april stonden traditiegetrouw weer vijf regiobijeenkomsten op de planing. FNRS was op bezoek bij De Bonte Drie in Mussel, Stal Belvedere in Hoeven, Hippisch Centrum Reggehoeve in Hellendoorn, Ruitersportcentrum Het Keelven in Someren en de Amsterdamse Manege in Amstelveen.

Profielfoto van Han Aalmans
24 april 2024 | 2 minuten lezen

De bijeenkomsten werden dit voorjaar goed bezocht. Op meerdere locaties zaten de ruimtes vol met enthousiaste en nieuwsgierige leden. Voor velen zijn deze bijeenkomsten een weerzien van oude bekende en wordt er altijd goed gebruik gemaakt van het moment om met elkaar bij te praten. De agenda van deze voorjaars bijeenkomsten stond vol met actualiteiten rondom de sector. Zo werden de aanwezigen bijgepraat over onder andere de ontwikkelingen rondom het PiP-team, de activiteiten bij European Horse Network en werd de kostprijsberekening besproken.

Pip-team on tour

Het PiP-team zal aankomende periode het land intrekken om meer inzicht te geven in de activiteiten van FNRS en KNHS. Onder de titel PiP-team on tour zullen Marc, Swaen en Patricia op meerdere locaties in het land in gesprek gaan met manegehouder om onder andere meer maneges (weer) deel te laten nemen aan de jaarlijkse kampioenschappen voor manegeruiters. Heb je vragen met betrekking tot Bixie&Friends, de FNRS-KNHS Ruiteropleiding, het Young Leaders Program of de kampioenschappen voor manegeruiters (NK Zitcompetitie, NK Springen Manegeruiters en het NK Carrouselrijden). Meld je dan aan voor PiP-team on tour via onze actuele agenda.

European horse network

Ook werden de internationale activiteiten bij European Horse Network (EHN) besproken. Zo werd de FNRS betrokken bij het onderzoek over de toekomst wat het EHN opgezet heeft als gevolg van het Nederlandse onderzoek. Voor het EHN zijn enkele actiepunten vastgesteld

Wat is er nog meer besproken?

Verder stonden nog enkele andere belangrijke actualiteiten op de agenda van de bijeenkomsten.
Zo werd er onder andere besproken:

Kostprijscalculatie

Als afsluiting werden enkele gemiddelde cijfers uit de kostprijsberekening gedeeld met de aanwezigen. Duidelijk werd dat er verschillen zijn tussen de bedrijven. De grootste waarde zit in de individuele benadering.  Maar met elkaar spreken over het bepalen van de juiste prijs werd in alle regio’s als belangrijkste punt genoemd. Zelf een kostprijsberekening uitvoeren? Klik hier

Regiobijeenkomsten najaar

De volgende regiobijeenkomsten zullen we organiseren in het najaar. Houdt onze actuele agenda in de gaten voor locaties en data.