Nieuws

Vivian van der Maat vertrekt als FNRS-bestuurslid

Vivian van der Maat vertrekt als bestuurslid bij de FNRS. Het jongste bestuurslid van de FNRS heeft besloten om haar functie binnen het bestuur neer te leggen. Helaas is het voor Vivian niet langer meer mogelijk om haar bedrijf Zilfia’s Hoeve in Houten te combineren met de bestuursfunctie bij de FNRS.

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
13 juli 2022 | 1 minuut lezen

Vivian van der Maat was sinds februari 2021 onderdeel van het FNRS-bestuur. We spraken Vivian over haar vertrek en haar tijd als FNRS-bestuurslid: “Ik ben maar kort onderdeel van het FNRS-bestuur geweest, maar desondanks was het een mooie periode. Het is een goede positie om te zien en mee te krijgen waar de FNRS zich allemaal mee bezighoudt. Ik denk dat je als hippisch ondernemer nog wel eens onderschat waar de brancheorganisatie zich allemaal mee bezighoudt en welke mooie dingen ze voor onze sector doen. Ik heb dat echt leren waarderen in de tijd als bestuurslid. Helaas is het momenteel voor mij niet meer te doen om de bedrijfsvoering van de Zilfia’s Hoeve te combineren met de bestuursfunctie bij de FNRS. Ik blijf nog wel aan als bestuurslid van het KWPN, maar dat is tijd technisch minder intensief dan de functie bij de FNRS. Uiteraard blijf ik ook gewoon met ons bedrijf betrokken bij de FNRS en blijven we trots FNRS-lid.” Volgens Vivian is het een uitdagende periode voor de hippische sector en daarom vindt ze het belangrijk dat een nieuw bestuurslid zich voor de volle 100% hiervoor kan inzetten: “Het is een roerige tijd binnen de hippische sector en ondernemers staan voor grote uitdagingen. Een hele belangrijke daarvan is dat we de komende jaren nog van onze sport kunnen blijven genieten. Er valt op marketingtechnisch gebied nog een hoop winst te behalen om naar de buitenwereld uit te kunnen dragen hoe mooi onze sport is en dat wij goed voor onze dieren zorgen. Hierin ligt een verantwoordelijkheid voor iedereen die zich bezighoudt met onze paardensport.”

Vacature beschikbaar

Door het vertrek van Vivian is er een vacature vrij gekomen binnen het FNRS-bestuur. Zet je graag richting uit vanuit visie en verbinding? Werk je vanuit hoofdlijnen, stel je kaders en heb je oog voor de ontwikkelingen in de hippische sector? En wil jij je inzetten om de sector te verbeteren en de FNRS als brancheorganisatie te versterken? Dan is de functie van ‘algemeen bestuurslid’ misschien wel op jouw lijf geschreven. De gehele vacature bekijken en direct solliciteren kan hier. Solliciteren kan tot 15 september.