Nieuws

Een nieuwe start is het halve werk

Het jaar 2023 is van start gegaan en dat is altijd weer een moment van goede voornemens en hoop op een betere toekomst. Goede voornemens hebben we als FNRS genoeg, een belangrijk deel daarvan kun je lezen in ons jaarplan 2023. Dit jaar voegen we er echter ook nadrukkelijk hoop op een betere toekomst aan toe. Het is onze vurige wens dat er vrede op aarde komt en dat iedereen in goede gezondheid kan blijven genieten van de paardensport.

Profielfoto van Haike Blaauw
2 januari 2023 | 1 minuut lezen

Het is ook te hopen dat het mee gaat vallen met de voorspelde recessie en dat de energieprijzen niet langer door het dak blijven gaan. Mochten onze wensen uitkomen dan blijven er namelijk nog voldoende uitdagingen over voor onze sector.

Toekomst in beeld

Om deze helder in beeld te krijgen zijn we eind vorig jaar van start gegaan met een scenario onderzoek. Dit onderzoek zal in het eerste kwartaal van dit jaar resultaten opleveren die we samen met onze leden zullen gaan analyseren. Wat betekenen deze uitkomsten voor ons als brancheorganisatie en wat moeten we op individueel bedrijfsniveau gaan doen om hier goed op in te kunnen spelen? Het zijn grote laarzen die we met elkaar hebben aangetrokken want het is niet simpel om goede oplossingen te bedenken, maar we gaan het toch proberen.

Langer met meer plezier paardrijden

Ook aan producten en diensten voor ruiters gaan we bijzonder veel aandacht besteden via het Partners in Paardrijden team (PIP-team). Dit team gaat bedenken wat er beter kan, wat er anders moet en wat sportaanbieders nodig hebben om nog succesvoller te worden. Zowel KNHS als FNRS gaan een substantiële bijdrage leveren aan dit team en hebben als gezamenlijke ambitie om nog meer ruiters met meer plezier, langer te laten paardrijden.

We hebben er veel zin in en gaan er, samen met jullie, een fantastisch jaar van maken!

Met hartelijke groet,

Haike Blaauw, directeur FNRS

Nico Bezemer, voorzitter FNRS