Nieuws

Vanaf 1 mei nieuwe kwaliteitskeuring

26 maart 2021 | 1 minuut lezen

Vanaf 1 mei 2021 worden FNRS-bedrijven gekeurd volgens het nieuwe kwaliteitsbeleid van de FNRS. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit nieuwe kwaliteitsbeleid.

In een eerder verschenen nieuwsbericht vertelden we al waarom het kwaliteitsbeleid op de schop is gegaan. De FNRS en de aangesloten ruitersportcentra staan voor kwaliteit, veiligheid en welzijn. Voor bezoekers en consumenten is het belangrijk dat iedere ondernemer duidelijk kan uitleggen wat deze kernwaarden op zijn/haar bedrijf betekenen.

Om u voor te bereiden op de nieuwe kwaliteitseisen nemen wij u de komende periode op verschillende manieren mee in het kwaliteitsbeleid. Zo staat de eerste editie van de FNRS Zaken helemaal in het teken van het nieuwe kwaliteitsbeleid. Er wordt uitgelegd uit welke onderdelen het kwaliteitsbeleid bestaat, verschillende ondernemers komen aan het woord over hun verwachtingen en partners van de FNRS lichten hun rol of bijdrage in deze ontwikkeling toe. De eerste FNRS Zaken van 2021 verschijnt in de tweede week van april.

Handboek kwaliteitsbeleid

Vanaf 1 mei worden bedrijven volgens de nieuwe eisen van het kwaliteitsbeleid beoordeeld. Het resultaat van deze keuring ontvangen zij in een nieuw keuringsrapport. De punten waarop bedrijven worden beoordeeld zijn overzichtelijk uitgewerkt in het ‘Handboek FNRS-kwaliteitsbeleid’. Met dit handboek kunnen bedrijven zich voorbereiden op de nieuwe eisen. Het handboek geeft ook nuttige tips en adviezen om de bedrijfsvoering, waar nodig, te verbeteren.

Video’s kwaliteitsbeleid

Om iedereen te informeren over nieuwe eisen van het kwaliteitsbeleid komen er samen met het handboek video’s beschikbaar waarin de nieuwe eisen rondom kwaliteit, veiligheid en welzijn worden uitgelegd. Naast video’s voor ondernemers komen er ook video’s voor bezoekers van ruitersportcentra, zoals ruiters en pensionklanten. Hiermee kunnen ondernemers eenvoudig aan hun bezoekers laten zien aan welke eisen hun bedrijf voldoet en waarom het is aangesloten bij de FNRS.

Het handboek en de video’s zijn binnenkort te downloaden voor alle FNRS-leden. Zij ontvangen in de tweede week van april de FNRS Zaken en een mail met meer informatie over het kwaliteitsbeleid en de links naar het handboek en de video’s. Tijdens de online regiobijeenkomsten in april worden de belangrijkste vernieuwingen ook aan u toegelicht. Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via onze agenda, klik hier.

Heeft u vragen over dit vernieuwde kwaliteitsbeleid? Mail ze naar r.van.almkerk@fnrs.nl en wij zorgen ervoor dat het behandeld wordt in een van de volgende nieuwsbrieven.

Lid worden?FNRS-bedrijven