Nieuws

Inspirerende FNRS-dag vol activiteiten: een terugblik op 20 juni

Afgelopen donderdag, 20 juni, stond bij de FNRS in het teken van een bijzondere en drukke dag vol activiteiten. Kijkje in de Keuken bracht ons naar verschillende locaties en bood een gevarieerd programma voor onze leden. Daarnaast vond de FNRS-partnerbijeenkomst plaats tijdens CHIO Rotterdam. We kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Profielfoto van Chimene Pattimukaij
25 juni 2024 | 3 minuten lezen

Kijkje in de Keuken

De dag begon met een historische rondleiding door de koninklijke stallen van Paleis Het Loo in Apeldoorn. De deelnemers kregen een uniek inzicht in de rijke geschiedenis van de koninklijke paardenhouderij. Na de inspirerende rondleiding genoten we van een heerlijke lunch in de sfeervolle oude stallen van het Loo.

In de middag reisden we af naar de Bereden Politie in Nunspeet, tevens FNRS-lid. Hier werden we getrakteerd op een indrukwekkende demonstratie van de politiepaarden en hun ruiters waarvan de leden deel mochten uitmaken. We ervaarden zelf hoe het is om door de paarden afgeschermd te worden en hoe indrukwekkend hun optreden is. Daarnaast leerden we over de verschillende functionaliteiten van politiepaarden en hun ruiters, zoals het beheersen van menigten, het patrouilleren in moeilijk toegankelijke gebieden en hun rol bij ceremoniële gebeurtenissen. Alle locaties van de bereden politie zijn FNRS-lid.

De dag werd afgesloten met een bezoek aan FNRS-lid De Lindehoeve, een opfok- en rusthuis voor paarden. Het bedrijf van de familie Keizer heeft maar liefst 150 hectare ter beschikking waar meer dan 450 paarden in alle vrijheid kunnen bewegen. Tijdens dit bezoek deden de leden onderling inspiratie bij elkaar op en hadden ze volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis uit te wisselen. Ze leerden van elkaars ervaringen en inzichten, waardoor iedereen met nieuwe ideeën en perspectieven naar huis ging.

   

Het was een gezellig samenzijn met maar liefst 41 ondernemers. We hebben veel geleerd over het belang van goede zorg voor paarden en genoten van de ontspannen sfeer. Dit Kijkje in de Keuken bood niet alleen een inkijkje in verschillende facetten van de hippische sector, maar gaf ook de gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen. De positieve reacties en het enthousiasme van de deelnemende leden bevestigen de waarde van deze bijeenkomsten. In september organiseren we weer een Kijkje in de Keuken. Mis de volgende editie niet en meld je aan voor een dag vol inspiratie, kennis en gezelligheid!

Kijkje in de Keuken najaarseditie

Partnerbijeenkomst CHIO Rotterdam

Tegelijkertijd vond de jaarlijkse partnerbijeenkomst plaats tijdens de 75ste editie van CHIO Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst werden de partners bijgepraat over de recente activiteiten en ontwikkelingen van de FNRS, gevolgd door een avond vol topsport met een spectaculair uitzicht vanuit de skybox op de Grandstand tribune.

Tijdens deze bijeenkomst is de samenwerkingsovereenkomst getekend met nieuw FNRS-partner Digimenubox. Hierover later meer. Ook zijn we verheugd te melden dat de samenwerking met horeca-groothandel Sligro is verlengd tot 2030.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag. De combinatie van inspiratie en waardevolle netwerkmomenten zorgde ervoor dat iedereen met nieuwe inzichten en mooie herinneringen naar huis ging.

   

Gelukkige winnaars op CHIO Rotterdam

Naast de FNRS-partners bij CHIO Rotterdam waren ook twee leden van Manege Morgenstond aanwezig. Zij namen deel aan onze winactie voor FNRS-leden op onze Facebook en Instagram. Hoewel Kijkje in de Keuken vol zat en ze op de reservelijst stonden, wonnen zij met hun winnende reactie twee Grandstand tribunekaarten namens de FNRS en hadden zo toch een leuk dagje uit.

We danken alle deelnemers en partners voor hun enthousiasme en betrokkenheid, en verheugen ons op de komende evenementen en bijeenkomsten van de FNRS. De videocompilaties van deze dag zijn binnenkort te vinden op de social media kanalen van de FNRS. 

Bekijk de kalender