Activiteit

Kijkje in de Keuken september

13 september
Vrijdag 13 september 2024
09:00 tot 21:00
Evenement
Profielfoto van Han Aalmans
4 minuten lezen

Op vrijdag 13 september en zaterdag 14 september organiseren we weer het leukste weekend van het jaar! We trappen op vrijdag af met ‘Kijkje in de Keuken’ waarbij we een bezoek brengen aan drie prachtige hippische bedrijven. Op zaterdag gaan we richting Expo Greater Amsterdam voor de jaarlijkse Hippische Ondernemer Dag. Voor belangstellende is er de mogelijkheid om te blijven overnachten bij Landgoed Zonheuvel. Geef bij je aanmelding duidelijk aan of je gebruik wilt maken van deze service.

LET OP! Voor zowel 'Kijkje in de Keuken' als de Hippische Ondernemer Dag dien je je apart aan te melden! 

Landgoed Maarsbergen

Samen reizen we deze editie van Kijkje in de Keuken naar het prachtige Landgoed Maarsbergen. Gelegen aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug biedt dit landgoed jaarlijks diverse evenementen. De internationale wedstrijd 'Maarsbergen Horse Trials' is inmiddels een begrip in de paardensport en één van de bekendste wedstrijden van het landgoed. Naast dat deze plek paarden ademt heeft het ook een rijke historie die graag met ons gedeeld wordt. Het particuliere landgoed staat bekend om zijn eigentijds beheer en zorgvuldig behoud van cultureel erfgoed, bos, natuur en landschap. Het inspireert door zijn eigenheid en continuïteit, met als doel het bezit over te dragen aan volgende generaties.

In de prachtige Oranjerie van het landgoed nuttigen we een lekkere lunch alvorens we onze reis voortzetten richting Kootwijkerbroek.

Aeres Hippisch Centrum

Onze weg vervolgt richting Kootwijkerbroek naar het Aeres Hippisch Centrum. Hier wordt de nieuwe generatie hippische ondernemer klaargestoomd voor de toekomst. Deze praktijklocatie van maar liefst 6 hectare groot is de thuisbasis voor mbo-studenten van Aeres MBO, maar verzorgt ook opleidingen en cursussen voor volwassenen.

De accommodatie beschikt over fantastische faciliteiten zoals praktijkoefenruimtes, een hoefsmederij, binnen- en buitenbanen, 6 theorielokalen, een foyer, overdekte trainingsmolen, 60 stallen, (gras)paddocks, overdekte longeerbaan, weidegang en een galloppeerbaan van 600 meter. Tevens beschikt het centrum over 30 schoolpaarden, waardoor studenten en cursisten zonder eigen paard ook een hippische opleiding kunnen volgen. De perfecte plek om een hippische opleiding te volgen! We krijgen een kijkje op deze prachtige locatie en worden meegenomen in het brede aanbod van deze mbo-opleiding.

Stal van Silfhout

Het hoogtepunt van deze dag bewaren we natuurlijk voor het laatste! Stal van Silfhout opent de deuren en geeft ons een exclusief kijkje op hun internationale trainingsstal. Samen met vrouw Jannet, runt Alex van Silfhout, met de hulp van hun kinderen Diederik en Jarissa, een training- en wedstrijdstal. Dit familiebedrijf is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardig centrum voor het trainen van dressuurpaarden en het uitbrengen van paarden op nationaal en internationaal niveau. Stal van Silfhout beschikt over alle benodigde faciliteiten om op topniveau te kunnen presteren.

Na een rondleiding over het bedrijf geeft Alex van Silfhout een demonstratie met een exclusief kijkje in hun trainingsmethode aan de hand van verschillende paarden in verschillende africhtingklassen.

We sluiten de dag gezamenlijk af met een borrel en goed verzorgd diner bij Landgoed Zonheuvel.

Programma 13 september:

09:00 – 09:30 uur   Verzamelen Landgoed Zonheuvel Hotel
10:00 – 11:00   uur Rondleiding Landgoed Maarsbergen
11:00 – 12:00 uur  Lunch Orangerie
13:00 – 14:30 uur Aeres Hippisch Centrum
15:00 – 16:15 uur Stal van Silfhout
17:30 – 18:00 uur   Inchecken Hotel
18:00 – 21:00 uur Borrel en Diner

Zaterdag 14 september – De Hippische Ondernemer Dag

Op zaterdag 14 september starten we de dag met heerlijk ontbijtbuffet. Om 08:00 uur gaan we richting Expo Greater Amsterdam waar we tussen 09.00 uur en 09.30 uur ontvangen worden bij de aanvang van De Hippische Ondernemer Dag. Let op: voor De Hippische Ondernemer Dag moet je je apart aanmelden! In de middag is er gelegenheid om op Horse Event Pro tientallen clinics en demonstraties te bezoeken van specialisten, ruiters en trainers. In het promodorp zijn zo’n 160 stands te bezoeken met uiteenlopende hippische producten en diensten. 

Reserveer hier je kaarten voor De Hippische Ondernemer Dag.

Programma 14 september:

06:30 – 08:00 uur Ontbijt
08:00 – 09:00 uur  Vertrek / aankomst Greater EXPO Amsterdam
09:30 – 12:30 uur Congres
12:30 – 13:30 uur Lunch
13:30 – 17:30 uur  Horse Event PRO

Vervoer

We verzamelen voor Kijkje in de Keuken bij Hotel Landgoed Zonheuvel in Doorn. Een touringcar brengt ons de hele dag naar alle locaties. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Kosten + Hotel

De kosten voor deelname aan Kijkje in de Keuken bedragen 115 euro per persoon. Hiervoor krijg je een compleet verzorgde dag inclusief koffie & thee, versnaperingen, lunch, busvervoer en diner met drie consumpties.

Hotelovernachting kan tegen meerprijs worden bijgeboekt en wordt door de FNRS gefactureerd. Extra gemaakte kosten tijdens de overnachting dienen rechtstreeks met het hotel verrekend te worden.

  • Prijs voor een tweepersoons kamer inclusief ontbijt is 107,50 euro per kamer. Dit is exclusief 2,83 euro gemeentelijke heffingen per persoon per nacht.
  • Prijs voor een éénpersoons kamer inclusief ontbijt is 90 euro. Dit is exclusief 2,83 euro gemeentelijke heffingen per persoon per nacht.

Het is mogelijk om tot 1 augustus een kamer via de FNRS te reserveren. OP = OP, dus wees er snel bij!

Let op! Je aanmelding is pas definitief als de vooraf gestuurde factuur voor ‘Kijkje in de Keuken’ en eventuele boeking van hotel kamer voldaan is.

Aanmelden Kijkje in de Keuken                                                                          

Aanmelden voor Kijkje in de Keuken kan via onderstaande knop tot en met 3 september 2024. Ben je verhindert of kan je onverhoopt toch niet aanwezig zijn? Meld je dan kosteloos af uiterlijk voor 2 september 2024. Bij afmelden na 2 september 2024 of een ‘no show’ worden de gemaakte kosten per persoon alsnog in rekening gebracht.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.