Nieuws

Nieuwe instructeursopleidingen 2024

Het nieuwe opleidingsseizoen van de KNHS-instructeursopleidingen komt er weer aan. Vanaf nu kan er weer ingeschreven worden voor een aantal opleidingen die in januari 2024 van start gaan. Nieuw is de opleiding Instructeur Manege Compleet en de zelfstudievariant van de opleiding Aspirant Instructeur Manege. 

Profielfoto van Frederieke Verhaar
12 december 2023 | 4 minuten lezen

Opleiding Aspirant Instructeur Manege Zelfstudie

Heb je al veel ervaring met het geven van manegelessen en rijden in dressuur en springen, dan is de Opleiding Aspirant Instructeur Manege in zelfstudie echt iets voor jou!
Je volgt geen wekelijkse lessen, maar bereid je je met je praktijkbegeleider voor op de PVB’s (examens).

De opleiding heeft de intake op 15/16/21 februari 2024 en daarna de centrale bijeenkomst op 4 maart 2024 samen met je praktijkbegeleider. Wanneer je je inschrijft voor de intakedag, schrijf je je automatisch in voor de opleiding tot Aspirant Instructeur Manege zelfstudie. Kosteloos afmelden voor de intakedag en de opleiding kan tot 14 dagen voor de intakedag. Mocht je na de intakedag onverhoopt nog af willen zien van je inschrijving voor de opleiding dan kan dit tot uiterlijk 48 uur na je intake. Let op schrijf je op tijd in voor de Intake dag van je keuze. Je kunt je hier inschrijven voor deze opleiding. 

Opleiding Instructeur Manege Compleet (combinatie ORUN 2 en ORUN 3)

Wil je alles leren over het instructeursvak op de manege en zelfstandig instructeur worden? Dan is deze complete opleiding tot Instructeur Basissport Manege echt iets voor jou (Aspirant Instructeur Manege en Instructeur Basissport Manege in één gecombineerde opleiding). Dit is de complete opleiding tot zelfstandig Manege Instructeur op ORUN 3 niveau tegen gereduceerd tarief. Je kunt deze opleiding begeleidt door een praktijkbegeleider (niveau 3 of hoger) op je eigen manege volgen.

Als Instructeur Basissport Manege ben je zelfstandig Instructeur en geef je lessen aan ruiters met of zonder eigen paard en aan wedstrijdruiters in de laagste wedstrijdklassen van de breedtesport (B/L).

Je geeft les op maneges, verenigingen of aan particulieren. Je begeleidt paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus. Je mag lessen verzorgen uit de ruiteropleiding ‘Brons en Zilver’ van de KNHS. Je hebt niet alleen oog voor rijtechniek, maar besteedt in de lessen ook aandacht aan persoonlijke begeleiding van ruiters en ruiterfitheid. Je hebt oog voor paardenwelzijn en adviseert over de omgang met het paard. Ook mag je zelfstandig paardensportactiviteiten organiseren en begeleiden zoals buitenritten, proevendagen, ruiterkampen en kinderfeestjes. Onder jouw supervisie kunnen Aspirant Instructeurs lesgeven op de manege en/of vereniging.

Je wordt opgeleid op het “eigen” bedrijf en je leeromgeving is dus echt de praktijk. De praktijkbegeleider kan de ondernemer zelf zijn maar ook een werknemer van het bedrijf. Deze moet minimaal de instructeursopleiding op niveau 3 hebben afgerond en een actieve HI-licentie hebben. 

De opleiding heeft de intake op 15, 16 of 21 februari 2024 en daarna de centrale bijeenkomst op 4 maart 2024 samen met je praktijkbegeleider. Wanneer je je inschrijft voor de intakedag, schrijf je je automatisch in voor de opleiding tot Aspirant Instructeur Manege zelfstudie. Kosteloos afmelden voor de intakedag en de opleiding kan tot 14 dagen voor de intakedag. Mocht je na de intakedag onverhoopt nog af willen zien van je inschrijving voor de opleiding dan kan dit tot uiterlijk 48 uur na je intake. Let op schrijf je op tijd in voor de Intake dag van je keuze. Schrijf je hier in voor de opleiding.

Meer informatie 

Alle informatie over de inhoud, de toelatingseisen, het opleidingsprogramma, de locaties, de kosten en inschrijfmogelijkheden van de Aspirant instructeursopleidingen en de Instructeur Manege Compleet opleiding vind je op de website van de KNHS

Aanmelden voor instructeursopleidingen 2024 mogelijk

Er gaan weer verschillende instructeursopleidingen in 2024 open. Je kunt je vanaf nu direct aanmelden voor de volgende opleidingen.

Klik op de opleiding van je keuze en schrijf je direct in via de website van de KNHS.

 

Lees meer over de opleidingen