Nieuws

Bijzondere verdiensten

Onze federatie kent vele leden die al jaren in het vak zitten en een belangrijk onderdeel zijn van ons bestaan. De FNRS heeft een onderscheidingsregeling, een besluit van de ledenraad en/of werkorganisatie (Lid van verdienste, Erelid is een besluit van de ledenraad, Ambassadeur van de werkorganisatie) waarbij op verschillende manieren erkenning kan worden uitgesproken naar een persoon die zich voor de Federatie op de een of andere manier verdienstelijk heeft gemaakt. De mate waarin iemand zich in zijn of haar activiteiten voor de FNRS heeft onderscheiden, bepaalt mede de titel van deze waardering. Het symboliseert het respect en de waardering die de FNRS heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Elke ere benoeming is voorzien van een goede onderbouwing die wij op onze website verder per Erelid toelichten.

Profielfoto van Han Aalmans
18 augustus 2023 | 1 minuut lezen

Onderscheidingen bijzondere verdiensten

De onderscheidingen die de FNRS hanteert bij de bijzondere verdiensten zijn: Lid van verdienste, Ambassadeur of Erelid (de benoeming tot Erelid staat nu niet meer in de statuten). Erelid of Lid van Verdienste zijn zij die gedurende vele jaren een grote betrokkenheid getoond hebben voor onze Federatie. Zij hebben zich op bijzondere wijze belangeloos verdienstelijk gemaakt voor de FNRS. Een Erelidmaatschap en Lidmaatschap van Verdienste is dan ook een bijzondere waardering en wordt slechts bij hoge uitzondering verleend. Het verschil tussen Erelid of Lid van Verdienste is dat ereleden geen geldelijke verplichtingen meer hebben.

Een FNRS Ambassadeur is iemand die zich gedurende vele jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de FNRS. Dit zijn personen die ten alle tijden de belangen behartigen van de FNRS en uitdragen wat voor de FNRS belangrijk is. Een ambassadeur kan door de werkorganisatie worden benoemd en hoeft geen lid van de FNRS te zijn.

Ereleden uitgelicht

De FNRS kent inmiddels twaalf leden met bijzondere verdiensten. Deze hebben we verder op onze website toegelicht. Zo zijn er maar liefst acht ambassadeurs, twee Ereleden en twee Leden van Verdienste. Allemaal met hun eigen verhaal en eigen speciale rede tot benoeming van deze onderscheidingen. Klik op deze link om te zien welke leden deze prachtige titels verdiend hebben en de reden waarom.