Nieuws

"Denk je dat het beter kan? Kom bij de ledenraad!"

Ledenraadslid worden? Daar heb je wellicht nog niet eerder over nagedacht. En dat is helemaal niet zo gek, want deze vacature kom je maar zelden tegen. Een unieke positie dus, voor een netwerker met oog voor de ontwikkelingen in de hippische sector. Drie ledenraadsleden vertellen op welke manier je kan bijdragen aan de professionalisering van de sector. 

                      

         Esther Boonstoppel                         Gert-Jan Lutke Holzik                             Lidy Moesman

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
13 juni 2023 | 2 minuten lezen

Esther Boonstoppel: "Bouwstenen voor succes"

Vertegenwoordigt Instructie, Sport en Training

"Ik vond het voornamelijk interessant om de vraagstukken die ikzelf en andere ondernemers vanuit de praktijk hadden, mee te nemen naar de ledenraad toen ik daarvoor gevraagd werd. Bij andere ondernemers hoorde ik namelijk vaak dezelfde dingen. Nu ik in de ledenraad zit, voel ik mij meer gesteund in de beslissingen die ik soms moet nemen. Ook de minder leuke beslissingen. Meedenken over onderwerpen die voor iedereen belangrijk zijn, is heel interessant en leerzaam. De sector is zoveel groter dan alleen je eigen bedrijf. Je ziet alles meer vanuit meerdere kanten.

Je vormt een team en ik ben ervan overtuigd dat je in een team met fanatieke ondernemers bouwstenen hebt voor succes.”

Gert-Jan Lutke Holzik: "Veel kennis van uiteenlopende zaken? Sluit je dan aan bij de ledenraad!

Vertegenwoordigt regio Noord-Oost

“Ik heb nu meerdere vergaderingen bijgewoond. De diversiteit van de onderwerpen spreekt mij erg aan. Ik heb veel kennis van uiteenlopende zaken, zoals de nieuwe stikstofwetgeving, welzijnseisen, mestwetgeving, landschapsonderhoud en nog veel meer. Ik draag daarmee graag bij aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de FNRS, zodat de brancheorganisatie sterk de toekomst in kan. Ik kijk ook naar hoe ondernemers het doen buiten de paardensector. Heb jij, net als ik, veel kennis van uiteenlopende zaken? Sluit je dan aan bij de ledenraad!”

Wat zoeken wij?

Als ledenraadslid bieden wij jou een unieke positie in de hippische sector. Je kijkt mee in de keuken van strategische beleidsplannen en jaarplannen tot ledenactiviteiten en veranderinitiatieven. Naast Esther en Gert-Jan die 'hun ervaringen delen' benadrukte Lidy Moesman wat wij zoeken in een ledenraadslid van de FNRS:

“Als je over goede ideeën beschikt, innovatief en kritisch bent en tijd hebt om je in te zetten voor de branche, is een plek in de ledenraad iets voor jou. De ledenraad biedt namelijk een unieke mogelijkheid om mee te denken en te beslissen in de branche waarin je actief bent. Denk je dat het beter kan en heb je goede raad? Kom bij de ledenraad!" 

Kortom, is meedenken, meepraten en meebeslissen iets voor jou? Ben jij op de hoogte van de ontwikkelingen in de hippische sector? Dan ben jij onze kandidaat! Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar vertegenwoordiging uit onderstaande kiesgroepen, maar iedereen kan zich aanmelden, aangezien in de komende periode een aantal andere zittingstermijnen aflopen:

• Instructie-, Sport- en Trainingsstal (IST)
• Grote maneges (meer dan 60 stallen)
• Regio's Zuidoost en Noordwest

Vacature ledenraadslid