Nieuws

Gratis laadpalen voor FNRS-leden

Mobiliteit wordt elektrisch. Daarom werkt FNRS samen met laadpaalspecialist Pluq. FNRS-leden kunnen hierdoor kosteloos laadpalen op hun terrein laten installeren. Het mooie is: je hoeft geen investering te doen en toch deel je mee in de opbrengst!

Profielfoto van Frederieke Verhaar
28 maart 2023 | 3 minuten lezen

De paardensport is volop in beweging. Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze branche. Daarom past partner Pluq goed bij onze ambities. Pluq vindt het belangrijk dat komende generaties in een schone wereld kunnen leven. Daarom laat Pluq voor elke laadpaal die ze installeren ook nog twee bomen in een bos planten.

Meedelen in de marge zonder risico

Het concept van Pluq voor FNRS-leden is simpel. Pluq financiert en installeert de laadpalen en neemt tien jaar lang het onderhoud en beheer voor haar rekening. De laadunits worden aangesloten op de meterkast van jouw bedrijf. De prijs die bezoekers per geladen kilowattuur (kWh) betalen, ligt vanzelfsprekend iets hoger dan de werkelijke energiekosten. Omdat de laadunit op jouw terrein staat, deel je mee in de marge, terwijl alle risico’s voor Pluq zijn.

Voor hippische ondernemers is dit een interessant aanbod. Heb je in de toekomst meer laadpalen nodig? Pluq schaalt kosteloos op met meer laadpalen. Gaat er in de tussentijd iets kapot of treedt er storing op, dan kan er 24/7 telefonisch contact opgenomen worden met de storingsdienst van Pluq. De monteurs van Pluq staan binnen no-time op jouw terrein om te repareren. Het is belangrijk om iedereen mobiel te houden. 

Zo werkt het

  1. Pluq voert een technische schouwing uit om een gedegen installatieplan voor jouw terrein op te stellen.
  2. Pluq koopt en installeert de laadpalen & verzorgt het onderhoud
  3. Na installatie van de units op de meterkast maakt Pluq in alle laadpaal-apps dat er op jouw terrein een elektrische laadpaal staat.
  4. Pluq verzorgt de bewegwijzering naar jouw laadpalen en de grondmarkering op de parkeerplaats.
  5. Aan het eind van de maand maakt Pluq de factuur op en betaalt de daadwerkelijk gemaakte energiekosten (inclusief transportkosten & energiebelasting) aan jou terug. Dit gebeurt via self billing. Je hoeft dus zelf geen aparte administratie op te stellen.
  6. Pluq geeft je de mogelijkheid om mee te delen in de marge. Maar je kunt er ook voor kiezen om dit bedrag te schenken aan een goed doel, zoals KWF, Kika of het Ronald McDonald Kinderfonds.

Manege Ravenswaaij: “Investeren in elektrisch loont!”

Floris Brink, eigenaar van Manege Ravenswaaij, liet vorig jaar een laadpaal van Pluq installeren op zijn bedrijf. “Door de enorme stijging van energiekosten was het voor mij duidelijk: ik moet wat doen! De plannen voor de renovatie van de stallen en rijbaan heb ik aangepast. Ik heb zo snel mogelijk 100 zonnepanelen laten plaatsen. Wachten tot de renovatie klaar zou zijn, is duurder dan de panelen over twee jaar overplaatsen.”

Voor Floris was de installatie van de zonnepanelen het startsein om zijn hele bedrijfsvoering eens uitvoerig onder de loep te nemen. “Ik ben zoveel mogelijk op elektrisch verwarmen en koelen over gegaan. Ik heb slimme stekkers aangesloten op apparaten die veel stroom verbruiken zoals een elektrische boilers, koffiemachines en andere apparaten die vaak stand-by aanstaan. Deze gaan dan bijvoorbeeld aan op momenten dat de panelen genoeg opwekken. Een laadpaal voor het opladen van elektrische auto’s past goed bij de energie-transitie op mijn bedrijf.”

Dubbel winst als de zon schijnt

“Ik had van te voren niet gedacht dat de laadpaal zoveel gebruikt zou worden. Klanten maken er graag gebruik van als ze hier komen rijden of bij iemand komen kijken. Ik krijg vaak te horen dat de paal sneller laadt dan de meeste thuisladers. Voor mij heel gunstig als ze hun auto bij mij komen opladen; per geladen kWh ontvang ik namelijk een deel van de marge. Het is voor mij dubbel winst als de zon dan ook nog schijnt en de zonnepanelen de energie opwekken!”

“De installatie door Pluq is keurig gedaan. Het contact met Pluq verloopt goed. In de toekomst is het mogelijk om er nog een tweede laadpaal bij aan te sluiten. Ik overweeg zelf ook over te stappen op elektrisch. Ik ben van mening dat het voor hippische ondernemers echt belangrijk is om nú te investeren in verduurzamen. Het loont altijd. Met niks doen komen we niet verder.”

Wil jij ook een gratis laadpaal?

Ook interesse in een laadpaal van Pluq? Neem dan contact op met Pluq.