Pluq

Pluq (voorheen Scopius) is specialist in elektrisch laden. Wij bieden laadpalen voor auto's kosteloos aan. Scopius betaalt de laadpaal, de volledige installatie én bewegwijzering voor de zichtbaarheid. Daarnaast nemen wij het beheer en onderhoud voor onze rekening. Aan het eind van de maand betalen wij de werkelijk verbruikte energiekosten voor het laden netjes aan u terug. FNRS-leden delen bovendien mee in de marge die de gebruiker betaalt voor de geladen stroom. Daarbovenop planten wij voor elke laadpaal twee bomen in een bos.

Meedelen in de marge

Pluqs ‘charging as a service-concept’ is simpel. Pluq financiert en installeert de laadpalen en neemt tien jaar lang het onderhoud en beheer voor haar rekening. De laadunits worden aangesloten op de meterkast van uw bedrijf. De prijs die bezoekers per geladen kilowattuur (kWh) betalen, ligt vanzelfsprekend iets hoger dan werkelijke energiekosten. Omdat de laadunit op uw terrein staat, deelt u mee in de marge, terwijl alle risico’s voor Pluq zijn.

Voor de wat grotere ondernemingen is dit aanbod superinteressant. Vooral omdat Pluq kosteloos opschaalt wanneer in de toekomst meer laadpalen nodig zijn om de elektrische auto’s van uw bezoekers bij te laden.

Zo werkt het

Stap 1: Pluq voert een technische schouwing uit om een gedegen installatieplan voor uw terrein op te stellen.

Stap 2. Pluq koopt en installeert de laadpalen & verzorgt het onderhoud

Stap 3. Na installatie van de units op de meterkast maakt Pluq in alle laadpaal-apps dat er op uw terrein een elektrische laadpaal staat.

Stap 4. Pluq verzorgt de bewegwijzering naar uw laadpalen en de grondmarkering op de parkeerplaats.

Stap 5. Aan het eind van de maand maakt Pluq de factuur op en betaalt ze de daadwerkelijk gemaakte energiekosten (inclusief transportkosten & energiebelasting) aan u terug. Dit gebeurt via self billing. U hoeft dus zelf geen aparte administratie op te stellen.

Stap 6. Pluq geeft u de mogelijkheid om mee te delen in de marge. Maar u kunt er ook voor kiezen om dit bedrag te schenken aan een goed doel, zoals KWF, Kika of het Ronald McDonald Kinderfonds.

Neem voor meer informatie contact op met Niels Stalenberg van Pluq. 

* verplicht veld