Nieuws

Kom naar de online Ruiterkampbijeenkomst!

Profielfoto van Han Aalmans
6 februari 2023 | 2 minuten lezen

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat de organisatie voor de ruiterkampen waarschijnlijk alweer in gang is gezet. Wellicht hebben de eerste fanatieke ruiters zich al ingeschreven. Elk jaar is het weer een uitdaging om een ruiterkamp te organiseren en misschien wil je wel een keer wat totaal nieuws doen of ben je op zoek naar inspiratie voor leuke activiteiten. Om elkaar te inspireren en te informeren, organiseren we de jaarlijkse Ruiterkampbijeenkomst weer.

De organisatie van de ruiterkampen is elk jaar weer een uitdaging, want hoe zorg je ervoor dat het verfrissend is en geen herhaling van vorig jaar? Misschien wil je wel een totaal andere aanpak, heb je nieuwe inspiratie nodig voor leuke activiteiten of heb je nog nooit eerder een ruiterkamp georganiseerd? Om je te inspireren en te informeren over het reilen en zeilen van een ruiterkamp, organiseert de FNRS de jaarlijkse Ruiterkampbijeenkomst. Een informatieve bijeenkomst die jou ondersteund in de organisatie van de kampen.

Onderwerpen

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over de organisatie van ruiterkampen. Als FNRS pretenderen wij absoluut niet alle ideeën in ons bezit te hebben of alles te weten, maar we kunnen jullie wel met elkaar verbinden en ideeën laten uitwisselen. Daarom sluit ook Frieda van Straaten van manege De Hazelhorst in Den Ham om te delen hoe zij ruiterkampen organiseert. Elk jaar organiseren zij meerdere grootschalige kampen voor verschillende niveaus en leeftijden.

De gespreksonderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

  • Het organiseren van activiteiten
  • Wat verwachten we van de toekomst?
  • Hoe ben je verfrissend en vernieuwend?
  • Of werkt de aanpak die je nu hebt?
  • Wat te doen bij slecht weer?
  • Hoe ga je om met digitalisering, hoe kun je dit inzetten? Wil je dit inzetten? Of probeer je juist helemaal geen digitalisering te gebruiken?
  • Wat verder ter tafel komt. Er is ruimte om vragen te stellen en op elkaar te reageren.

Na de bijeenkomst wordt ook het vernieuwde handboek Ruiterkampen weer rondgestuurd en uitgegeven via de website. Heb jij hier nog leuke, originele of creatieve ideeën voor? Stuur deze dan naar ondernemersdesk@fnrs.nl. Dan kunnen we het ter inspiratie toevoegen in het handboek en wie weet al bespreken tijdens de bijeenkomst.

Aanmelden

We organiseren deze inspiratiesessie over ruiterkampen digitaal op maandag 20 februari 2023 vanaf 10 uur. Aanmelden kan via de aanmeldknop onderaan het agenda-item wanneer je ingelogd bent op de website.

Heb jij interesse om jouw verhaal te doen tijdens de bijeenkomst samen met ons? Neem gerust contact met ons op om van gedachten te wisselen over welke mogelijkheden er zijn. Meld je dan nu door een mail te sturen naar: ondernemersdesk@fnrs.nl