Nieuws

Gratis laadpalen voor FNRS-leden met Pluq

Mobiliteit wordt elektrisch. Om op de toekomst te zijn voorbereid, werkt FNRS sinds kort samen met laadpaalspecialist Pluq. Als hippisch ondernemer kun je hierdoor kosteloos laadpalen op jouw terrein laten installeren. Het mooie is: je hoeft geen investering te doen en toch deel je mee in de opbrengst.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
11 juli 2022 | 2 minuten lezen

De paardensport is volop in beweging. Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze branche. Daarom past Pluq (de nieuwe naam van Scopius-EV) goed bij onze ambities. Pluq vindt het belangrijk dat komende generaties in een schone wereld kunnen leven. Daarom laat het voor elke laadpaal die het installeert ook nog twee bomen in een bos planten.

Pluqs ‘charging as a service-concept’ is simpel. Pluq financiert en installeert de laadpalen en neemt tien jaar lang het onderhoud en beheer voor haar rekening. De laadunits worden aangesloten op de meterkast van jouw bedrijf. De prijs die bezoekers per geladen kilowattuur (kWh) betalen, ligt vanzelfsprekend iets hoger dan werkelijke energiekosten. Omdat de laadunit op jouw terrein staat, deel je mee in de marge, terwijl alle risico’s voor Pluq zijn.

Voor de wat grotere ondernemingen is dit aanbod superinteressant. Vooral omdat Pluq kosteloos opschaalt wanneer in de toekomst meer laadpalen nodig zijn om de elektrische auto’s van jouw bezoekers bij te laden.

Zo werkt het

  1. Pluq voert een technische schouwing uit om een gedegen installatieplan voor jouw terrein op te stellen.
  2. Pluq koopt en installeert de laadpalen en verzorgt het onderhoud
  3. Na installatie van de units op de meterkast maakt Pluq in alle laadpaal-apps dat er op jouw terrein een elektrische laadpaal staat.
  4. Pluq verzorgt de bewegwijzering naar jouw laadpalen en de grondmarkering op de parkeerplaats.
  5. Aan het eind van de maand maakt Pluq de factuur op en betaalt ze de daadwerkelijk gemaakte energiekosten (inclusief transportkosten & energiebelasting) aan jou terug. Dit gebeurt via self billing. Je hoeft dus zelf geen aparte administratie op te stellen.
  6. Pluq geeft je de mogelijkheid om mee te delen in de marge. Maar je kan er ook voor kiezen om dit bedrag te schenken aan een goed doel, zoals KWF, Kika of het Ronald McDonald Kinderfonds.

En gaat er in de tussentijd iets kapot of treedt er storing op, dan staan monteurs binnen no-time op jouw terrein om de boel te fixen. Het is belangrijk om iedereen mobiel te houden.  “Elektrisch rijden moet zo snel mogelijk de standaard worden”, zegt Pieter Zijlema, de directeur van Pluq. “Daarom zijn we blij dat dankzij FNRS ook hippische ondernemers nu de kans hebben om laadpalen kosteloos op hun terrein te plaatsen. Onze kinderen verdienen een gezonde, leefbare toekomst.”

Ook een gratis laadpaal op jouw bedrijf?

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden van een laadpaal op jouw hippische bedrijf contact op met Niels Stalenberg via info@pluq.eu of 06 43 40 96 87.