Nieuws

Besparen door slim inkopen

Met de stijgende kosten van de afgelopen tijd staan verkoopprijzen voor pensionstalling, paardrijlessen en andere producten en diensten op een hippisch bedrijf onder druk. Om de omzet minimaal stabiel te houden moeten de prijzen soms omhoog. Maar ook besparen op de inkoop kan veel schelen in de marge. Met een slim inkoopbeleid kun je als ondernemer de kosten naar beneden brengen. Om te kunnen besparen moet je eerst weten wat je kosten zijn. Dit gaat verder dan alleen de inkoopkosten. Reken ook de bijkomende kosten zoals reparaties, onderhoud en administratie uit. Bijvoorbeeld door middel van de FNRS-kostprijscalculatie kan dit inzichtelijk gemaakt worden.

26 mei 2022 | 2 minuten lezen

Verbeter de onderhandelingspositie

Bekijk of je alles wat je inkoopt daadwerkelijk nodig hebt. Het kan soms lonen om minder diversiteit aan te bieden en gebruik te maken van minder leveranciers. Zo bespaar je tijd en verbeter je de onderhandelings- positie bij een leverancier. Let er wel op dat je niet te afhankelijk wordt van één leverancier, daarmee verhoog je het bedrijfsrisico en verzwak je juist de onderhandelingspositie. Bedenk goed of je alles moet kopen, soms kan leasen  of delen van  bijvoorbeeld  machines ook interessant zijn. Belangrijk is het dat je bij een onderhandeling altijd de (eind)klant in gedachten houdt.

Wat vindt die belangrijk, waarom komt hij bij jou en niet bij je concurrenten? Goede inkoop is gericht op de eindklant, die mag je nooit uit het oog verliezen. Je moet weten wat jouw positie is in de markt, wie je concurrenten zijn. Wat onderscheidt jou voor je klant? Inkoop en verkoop staan vaak dicht bij elkaar.

Zorg voor kennis van de markt

Inventariseer regelmatig de markt, vergelijk prijzen en vraag offertes bij andere leveranciers aan. Vaak zijn genoemde prijzen nog onderhandelbaar, vooral als je meer of vaker afneemt.

Hoe meer kennis je hebt van de markt, de kostprijs en concurrenten hoe beter je kan vergelijken. Het kan ook helpen door meerdere kleine bestellingen te bundelen tot een grotere bestelling. Je raam- of jaarcontracten sluiten om betere prijzen te bedingen. Samen sta je sterker, ook als hippisch ondernemer. Heb je als onder- nemers in dezelfde omgeving dezelfde producten nodig? Dan kan je wellicht tijd en kosten besparen door samen in te kopen.

Slim inkopen met FNRS-partners

FNRS heeft meerdere partners waarbij FNRS-leden interessante inkoopvoordelen kunnen behalen bij de aankoop van producten voor hun hippische bedrijf. Bekijk ons complete partneraanbod hier. 

Sligro

Om samen meer rendement uit de horecafaciliteiten op ruitersportbedrijven te halen heeft de FNRS een samenwerking met Sligro. Sligro heeft veel food en non-food producten beschikbaar met name voor kantine en horeca. Om meer rendement uit de horeca- faciliteiten op te halen hebben Sligro en de FNRS een samenwerking. Dat levert voordeel op voor FNRS- leden. Leden van de FNRS profiteren van 3% korting op alles (behalve tabakswaren, emballage, bier, cider en doorfactureringen). Dit bedrag wordt automatisch opgebouwd over alle aankopen tussen 1 januari en 31 december en aan het begin van ieder jaar uitgekeerd als bonus.

Ben je een FNRS-ondernemer, nog geen klant bij Sligro en wil je profiteren van de bonusregeling? Dan is het belangrijk dat u uw Sligropas aanvraagt via de website van de FNRS en niet via de website van Sligro. Vraag Sligro-pas aan. 

Agradi

FNRS, KNHS en Agradi hebben de handen ineen geslagen en hebben exclusief voor leden van de FNRS en KNHS een partnerprogramma met veel voordelen en korting. Sportaanbieders aangesloten bij FNRS en KNHS ontvan- gen 10% korting op hun bestellingen bij Agradi. Met een unieke code kunnen hun klanten met 5% shoppen bij Agradi en spaart de sportaanbieder over 3% van hun aankoopbedrag voor shoptegoed. Dit shoptegoed is weer te gebruiken in de webshop van Agradi. Kortom: veel voordelen voor sportaanbieders en hun klanten!

Sportaanbieders kunnen zich aanmelden voor dit exclusieve partnerprogramma via onderstaande knop. Vul het formulier in en ontvang binnen enkele werkdagen jouw unieke code. Je profiteert zelf direct van 10% korting en je kan jouw unieke code delen met jouw klanten. 
Bekijk hier de voorwaarden voor deelname aan het partnerprogramma.

Aanmelden partnerprogramma

Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop