Nieuws

Voorbereiden op de ruiterkampen

Het is nu nog lente maar voordat je het weet begint de zomervakantie alweer en gaan ook de ruiterkampen van start. Er komt veel kijken bij het opzetten en organiseren van een ruiterkamp. Het is belangrijk dat je als ondernemer tijdig begint met de organisatie en voorbereiding. Goede voorbereiding is erg belangrijk. Alle activiteiten moeten namelijk goed verlopen zodat het een geslaagde week wordt voor jouw (potentiële) klanten. Daarbij is de creativiteit van de activiteiten van cruciaal belang.

19 april 2022 | 2 minuten lezen

Communicatie

Zorg dat je op tijd jouw (potentiële) klanten inlicht. Plaats de aankondiging van de ruiterkampen op je social media kanalen en website. Ook kan je het via de mail versturen. Zo weet je zeker dat je alles hebt gedaan om je klanten te bereiken. Hierbij is het ook belangrijk dat je de juiste informatie overbrengt. Geef tijdig de data aan zodat men hier rekening mee kan houden in de (vakantie)planning.

Het is ook leuk om foto’s en/of filmpjes te plaatsen van de ruiterkampen van voorgaande jaren. Dan weet de (potentiële) klant wat hij/zij kan verwachten en hoe leuk het in die week kan worden! Hierbij is het wel belangrijk om toestemming te vragen aan de deelnemers die gefilmd of gefotografeerd worden.

Planning

De ruiters moeten ook spullen meenemen. Creëer een checklist waardoor je deze spullen inzichtelijk maakt. Je wilt namelijk niet dat ruiters niet kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten, doordat ze geen materiaal hebben.

Daarnaast is het handig een planning te maken voor de week. Met deze planning maak je voor de deelnemers inzichtelijk wat ze op welk moment van de dag kunnen verwachten in de week. Dit is voor de deelnemers fijn maar ook voor jezelf, zo voorkom je een hoop onnodige en dubbele vragen. Zorg hierbij dat je de ruiters enthousiasmeert. In plaats van: om 11:00 pony’s invlechten > om 11:00 een mooie creatie maken van je pony door hem/haar in te vlechten.

Er is een Ruiterkampen Handboek 2022 gecreëerd die handvatten biedt voor het organiseren van ruiterkampen. De onderwerpen zijn voornamelijk gericht op kampen voor kinderen en pubers, maar zijn deels ook toepasbaar op trainingsweken met volwassenen.

Activiteiten

Kijk welke activiteiten passen bij jouw doelgroep. Je zou een enquête kunnen verspreiden zodat de ruiters hun mening kunnen geven over de activiteiten. Hierdoor voorkom je teleurstellingen en doen de ruiters bijpassende activiteiten. Zorg dat de activiteiten uiteenlopen. Voor sommige ruiters is het vlechten niet echt een favoriete bezigheid, zorg dan dat je dit compenseert met bijvoorbeeld een speurtocht. Creëer voor ieder wat wils.

Heb je nog geen ervaring met het organiseren van ruiterkampen of geen inspiratie meer voor het bedenken van bepaalde activiteiten? Dan kan het handig zijn om bij andere hippische ondernemers inspiratie op te doen. Neem contact op en vraag naar hun manier van organiseren en de gekozen activiteiten.

Prijs

De laatste tijd wordt alles duurder, dit geldt helaas ook voor ruiterkampen. Het is in sommige gevallen niet handig om je weer te houden aan de prijzen van voorgaande jaren, dit omdat de kosten gestegen zijn. Je wilt natuurlijk geen verlies maken, maar ook niet ruiters afschrikken vanwege de prijs. Bereken dus goed de kosten die je zal maken en bereken daarbij een passende prijs voor het ruiterkamp. Als klanten hiernaar vragen is het wel belangrijk dat je de prijsverhoging kan onderbouwen, dan hebben ze daar ook sneller begrip voor.

Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop