Nieuws

Overeenkomst eenmalige dienst en verhuur faciliteiten

De FNRS heeft de overeenkomst voor een eenmalige dienst, zoals een eenmalige buitenrit, vernieuwd. Daarnaast is er een nieuwe overeenkomst gemaakt die hippische ondernemers beschermt bij het verhuren van de faciliteiten op de accommodatie, zoals een springtuin of crossterrein, door een klant die het paard niet heeft gestald op de accommodatie. De nieuwe overeenkomsten zijn vanaf nu voor FNRS-leden te downloaden vanaf de website. 

Profielfoto van Frederieke Verhaar
15 april 2022 | 1 minuut lezen

Overeenkomst eenmalige dienst

De overeenkomst eenmalige dienst wordt veel gebruikt door bedrijven waar klanten eenmalig een dienst afnemen zoals een strandrit of een buitenrit. Maar ook voor andere diensten waarvoor geen lesovereenkomst gemaakt wordt kan deze overeenkomst gebruikt worden. De oude versie is nu geüpdatet. In de nieuwste versie zijn vereenvoudigingen doorgevoerd waardoor de overeenkomst een stuk korter is geworden zonder concessies te doen aan kwaliteit. De overeenkomst is ook in het Engels te downloaden.

Download hier de overeenkomst eenmalige dienst

Overeenkomst verhuur faciliteiten

De nieuwe overeenkomst voor de verhuur van faciliteiten kan worden gebruikt als iemand eenmalig of een beperkt aantal keren gebruik wil maken van een van de faciliteiten op de accommodatie zonder dat er les gegeven wordt. Te denken valt aan een klant die een keer met eigen paard het crossterrein of de springtuin wil gebruiken. Met deze nieuwe overeenkomst wordt het gebruik van de faciliteiten door klanten die geen les- of pensionklant zijn goed vastgelegd.

Download hier de overeenkomst gebruik faciliteiten

Overeenkomst leggen afspraken goed vast

Wibe Reddingius, advocaat hippisch recht bij FNRS-partner Langelaar Klinkhamer Advocaten heeft de overeenkomsten gemaakt. “Het is van groot belang dat in een overeenkomst de afspraken tussen partijen goed worden vastgelegd. We willen natuurlijk ook geen lange onoverzichtelijke overeenkomsten. De nieuwe overeenkomsten zijn kort en bondig maar leggen de afspraken wel goed vast.”