Nieuws

Tot 1 juli gratis energiecoach t.w.v 750 euro

De hippische sector staat voor een grote uitdaging. Niet alleen de coronacrisis hakt erin bij hippische bedrijven, ook de energierekening doet een aardige duit in de zak. De gas- en energieprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen en veel bedrijven hebben de eerste energierekening van het jaar inmiddels ontvangen. Bij een deel van de bedrijven zijn de kosten ongeveer verdubbeld ten opzichte van vorige maand. Hoog tijd dus om de energielasten structureel omlaag te brengen. Want zo houden we de paardensport toekomstbestendig.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
24 februari 2022 | 2 minuten lezen

Verduurzamen met behulp van Sport NL Groen en gratis energiecoach

De vraag naar verduurzaming op hippische bedrijven neemt toe, want hiermee kunnen de energiekosten structureel worden verlaagd. Maar het soms lastig is om door de beschikbare maatregelen, subsidies en financieringsmogelijkheden heen te navigeren.

Om sportondernemers en -verenigingen een duwtje in de rug te geven, werd Sport NL Groen gelanceerd. Met deze online tool krijg je gratis advies voor de verduurzaming van je (hippische) sportaccommodatie, met inzicht in alle subsidies en de goedkoopste leningen. Tot 1 juli 2022 kunnen sportondernemers en –verenigingen via de tool ook een gratis energiecoach aanvragen ter waarde van 750 euro.

Al 600 ton CO2 en 1.400.000 euro besparing gevonden

Vanaf het moment dat de tool gelanceerd werd afgelopen november, weten sportbonden, clubs en sportondernemers de tool te vinden. Inmiddels stromen de aanvragen binnen en zijn er al diverse energiecoaches en concrete offertes aangevraagd. “Met de aanvragen die tot nu toe via de tool zijn binnengekomen, kan er jaarlijks al 600 ton CO2 en 1.400.000 euro bespaard worden bij sportaccommodaties. En dat is pas het begin, want steeds meer sportaccommodaties vinden hun weg naar Sport NL Groen”, vertelt Bram Adema, die Sport NL Groen ontwikkelde met zijn bedrijf CFP Green Buildings.

Sportondernemers weten hun weg naar Sport NL Groen inmiddels ook te vinden. Zo zegt een ondernemer in de danssector: “Ik was aangenaam verrast toen ik zag dat mijn sportaccommodatie in Sport NL Groen stond. Binnen een paar minuten kreeg ik meteen interessante inzichten. Zo zag ik dat ik nog een enorme besparing kan realiseren met dakisolatie, zo’n 24.000 euro per jaar. Ik zou dus alle sportondernemers aanraden om te onderzoeken of er maatregelen zijn die besparing opleveren. Als ondernemer kijk je toch naar de kosten en ik denk dat velen verbaasd zullen zijn over hoe snel maatregelen zijn terugverdiend.”

Al gebruik gemaakt van de tool?

Heb je als hippisch ondernemer al gebruik gemaakt van Sport NL Groen? Dan horen we graag jouw ervaring! Welke inzichten heb je gekregen door het gebruik van de tool en welke stappen ga je zetten om jouw bedrijf te verduurzamen? Of heb je nog vragen over (het gebruik van) de tool? Mail dan je gegevens naar frederieke@fnrs.nl en wij nemen contact met je op.

Aan de slag met verduurzamen met Sport NL Groen

Wil jij ook aan de slag met het verlagen van de energierekening van jouw hippische sportaccommodatie? Ga dan naar Sport NL Groen en bekijk wat verduurzamen voor jouw accommodatie oplevert. Of maak gebruik van een energiecoach, die tot 1 juli gratis aan te vragen is.

Ga naar tool Sport NL Groen

Vraag direct een gratis energiecoach aan