Nieuws

Verduurzaming paardensportaccommodaties toegankelijk gemaakt

De nieuwe tool Sport NL Groen maakt verduurzamen toegankelijk en rendabel voor alle sportondernemers in Nederland. Een mooi voorbeeld waarbij verschillende partijen de handen ineen hebben geslagen om verduurzaming in de sportsector te versnellen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
20 januari 2022 | 1 minuut lezen

Hippische ondernemers kunnen bijdragen aan klimaatdoelen

De gezamenlijke missie is om in 2030 in de sportsector een CO2-reductie van 49 procent te realiseren. Het verduurzamen van 10.000 sportaccommodaties, die door zo’n 22.000 sportondernemers en –verenigingen worden gebruikt, biedt veel kansen om de Nederlandse sportsector toekomstbestendig te maken.

Ook hippische ondernemers kunnen een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen. Met deze tool kunnen ondernemers van paardensportaccommodaties toetsen welke milieumaatregelen van invloed zijn op het verbeteren van de duurzaamheid van hun accommodatie.

Sport NL Groen maakt verduurzamen eenvoudig

Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool waar alle aspecten van verduurzaming samenkomen. Alle sportondernemers en -verenigingen kunnen gratis advies krijgen over hoe ze hun sportaccommodaties kunnen verduurzamen. Dit is dus zeker interessant voor ondernemers en verenigingen met paardensportaccommodaties!

Bekijk de online tool

Sportsector kan winstgevend verduurzamen met behulp van Sport NL Groen

“Sport NL Groen helpt de sportsector op weg door samenwerkingen met aangesloten fabrikanten en banken en gratis adviestrajecten door energiecoaches. Zo kunnen we samen de sportsector verduurzamen”, aldus Haike Blaauw, directeur van de FNRS.

“Sport NL Groen geeft niet alleen inzicht in te nemen maatregelen en aanbieders, maar brengt ook alle landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden in kaart voor jouw accommodatie. Ondernemers met paardensportaccommodaties kunnen vervolgens zelf kiezen hoe ze willen verduurzamen en met welke partijen.”

Initiatief vanuit de Routekaart Verduurzaming Sport

In 2050 zijn alle sportaccommodaties CO2-arm, worden alle sportvelden duurzaam beheerd en is de sportsector circulair. Dat staat in de Routekaart Verduurzaming Sport, een initiatief van het Kenniscentrum Sport & Bewegen, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), NOC*NSF en het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS). Om deze ambitieuze doelstellingen te behalen is onder meer in samenwerking met CFP Green Buildings de duurzaamheidstool Sport NL Groen gelanceerd.

Meer weten over Sport NL Groen?

Wil je weten hoe Sport NL Groen jouw paardensportaccommodatie kan helpen verduurzamen? Ga naar Sport NL Groen en bekijk hoe de tool werkt, wat je ermee kan en hoe verduurzaming bijdraagt aan een gezonde toekomst voor de sport. 

Heb je vragen over de tool of hoe je jouw accommodatie kan verduurzamen? Neem contact op met de Ondernemersdesk van de FNRS.