Nieuws

Veranderde btw-regels voor het leveren aan buitenlandse afnemers

16 november 2021 | 1 minuut lezen

Per 1 juli 2021 zijn er wijzigingen in het btw-systeem geweest. Dit kom doordat er een verandering in de wetgeving binnen de e-commerce heeft plaatsgevonden. Deze wijzigingen hebben ook invloed op de hippische sector. De gevolgen hiervan zijn voelbaar bij het leveren van paarden en paard-gerelateerde spullen aan buitenlandse afnemers.

Voor hippische ondernemers zijn deze nieuwe regels van belang als u paarden verkoopt aan particulieren of niet btw-plichtige ondernemers. Maar ook wanneer u via een eigen webshop of extern platform paardenartikelen verkoopt aan particulieren in andere landen van de Europese Unie (EU). We schreven daar al eerder een artikel over, een overzicht van die regels vindt u hier.

Stroomschema btw-regels grensoverschrijdende levering paarden

Onze partner, ABAB Accountants en Adviseurs, heeft een stroomschema gemaakt om de btw-regels voor het leveren aan buitenlandse afnemers te verduidelijken. Het stroomschema kunt u hier downloaden.

Meer informatie

Wil u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van de branchespecialisten van ABAB. Dat kan door te mailen naar paardenhouderij@abab.nl of te bellen naar 013-4647100. Of vind meer informatie op www.abab.nl/paardenhouderij

Lid worden?FNRS-bedrijven