Nieuws

Kijkje in elkaars keuken bij FNRS-Ondernemersdagen

Dit najaar organiseerde de FNRS voor het eerst de FNRS-Ondernemersdagen. Dit waren regionale dagen vol inspiratie, gezelligheid en eindelijk weer voldoende tijd om met collega-ondernemers te netwerken.

11 oktober 2021 | 3 minuten lezen

“We merkten dat de behoefte om samen te komen, te netwerken en kennis onderling uit te wisselen erg groot was bij onze leden”, vertelt Robert van Almkerk, coördinator brancheontwikkeling van de FNRS. “Nadat Horse Event en ons traditionele ‘Kijkje in de keuken’ voor de tweede maal op rij niet door kon gaan, hebben we een kleiner regionaal alternatief bedacht om onze leden toch bij elkaar te brengen. En met succes, want alle vijf regio’s werden goed bezocht door ondernemers!”

Deze FNRS-Ondernemersdagen vonden plaats op verschillende FNRS-bedrijven in vijf regio’s. Er was gezorgd voor een gevarieerd programma interessant voor elke ondernemer. Van pensionstal, manege tot trainingsstal. Zo werd er onder andere een bezoek gebracht aan de dressuurstal van Anky van Grunsven, mocht men rondkijken bij manege en sportcentrum Reyerparc en liet Rob de Vlieger de ondernemers een andere tak van sport zien met zijn renstal.

   

Waar heeft de FNRS zich mee bezig gehouden?

Haike Blaauw, directeur, en Robert van Almkerk, ontvingen de ondernemers op de verschillende bedrijven en vertelden eerst over de werkzaamheden achter de schermen van de FNRS. Zij gaven een update over het aangenomen amendement op de Wet Dieren, de aansprakelijkheid en verzekeringspremies, de werkgroep welzijn van de SRP en het professionaliseren van het POS.
Robert: “Ondernemers maken zich, terecht, zorgen over de aansprakelijk van manegebedrijven. Vanuit de FNRS zijn we het hele jaar keihard bezig om eerlijke verzekeringspremies voor hippische bedrijven te behouden. Het is belangrijk dat leden weten dat wij, hoe moeilijk ook, streven naar gunstige premies en/of een lager eigen risico omdat FNRS-leden voldoen aan de gestelde eisen in ons kwaliteitsbeleid.”

Het kwaliteitsbeleid is dit jaar vernieuwd en met name aangescherpt op het gebied van welzijn. Tijdens de ondernemersdagen waren de reacties hierop overwegend positief. Haike: “Verandering is even wennen, maar uiteindelijk ontkomen we er niet aan om ervoor te zorgen dat onze paarden het in de toekomst ook goed hebben. Het dit jaar verschenen handhoek van het kwaliteitsbeleid geeft onze leden voldoende aanknopingspunten om de bedrijfsvoering op allerlei vlakken te optimaliseren. FNRS ondersteunt ondernemers op alle fronten in deze ontwikkeling.”

Bij elke ondernemersdag was ook een medewerker van de KNHS aanwezig zodat de samenwerking tussen FNRS en KNHS kracht kon worden bijgezet. Er werd kort uiteengezet aan welke gezamenlijke doelen en diensten er momenteel gewerkt wordt. Robert: “Fijn om te zien dat steeds meer ondernemers bekend zijn met bijvoorbeeld Bixie & Friends of het Young Leaders Program. Dit was het ideale moment waarop ondernemers elkaar konden inspireren over de inzet hiervan op hun bedrijf.”

Haike: “Uiteraard is er op deze dagen ook gesproken over de toekomst van de FNRS. Het is voor onze leden belangrijk om te weten waar het bestuur, ledenraad en de werkorganisatie mee bezig zijn en wat de langetermijnvisie is. We zijn tenslotte een vereniging, dus we hechten veel waarde aan de input en gedragenheid van onze leden.”

   

Gezellige en inspirerende dagen

Naast het informatieve gedeelte was er alle tijd voor de gastheren en –dames om over hun bedrijven te vertellen en deze met trots te laten zien. Robert: “Er ontstond onderling een leuke interactie tussen de leden. Tijdens de rondleidingen werden er veel praktische vragen gesteld om van elkaar te leren. Het binnenkijken bij elkaar vond men ontzettend interessant, hopelijk kunnen we dat weer vaker gaan organiseren.”

De FNRS-Ondernemersdagen waren met ruim 100 deelnemers een groot succes. FNRS denkt na of de volgende regiodagen in het voorjaar op soortgelijke wijze georganiseerd kunnen worden.

De FNRS-Ondernemersdagen van dit najaar werden mede mogelijk gemaakt door:

Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop