Nieuws

Beperk risico's bij bedrijfsovername

De overname van een hippisch bedrijf is een grote stap. Naast uw liefde voor paarden en passie voor ondernemen gaan er ook andere zaken meespelen. Zo krijgt u te maken met specifieke ondernemersrisico’s en mogelijke beperkingen. De voorbereidingen op een overname vragen daarom van uw geduld, tijd en energie.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
10 september 2021 | 2 minuten lezen

In eerdere artikelen besteedde wij al aandacht aan verschillende aspecten van een bedrijfsverdracht:

Maar kent u alle risico’s van het hippische bedrijf en weet u waar u als (toekomstig) eigenaar aan moet denken bij de bedrijfsvoering?

Niet alleen over de traditionele risico’s nadenken

De kans is groot dat u het nodige weet van de traditionele risico’s, zoals eigenaar zijn van een opstal en de kans op verlies van uw goederen en inventaris. Het is van belang om daarnaast goed te bedenken wat er gebeurt als u langdurig ziek of zelfs blijvend invalide wordt. Bedreigt dat het voortbestaan van uw bedrijf of heeft u daar iets voor geregeld? En hoe werkt het als uw personeel langdurig ziek is? Wat kan, mag en moet u in zo’n situatie? Het is belangrijk om ook daar goed van op de hoogte te zijn.

Maak gebruik van een risicospecialist in de hippische sector

Het is goed om in aanloop naar een bedrijfsovername een compleet beeld te krijgen van uw persoonlijke situatie en van de actuele wet- en regelgeving, maar ook van risico’s waar u misschien in eerste instantie niet aan denkt. Dat totaalbeeld kan een risicospecialist in de hippische sector u geven. Op basis van uitgebreide kennis en ervaring analyseert een risicospecialist continu alle ontwikkelingen in uw sector.

Partner van FNRS

Via FNRS-partner Aon kunt u een risicospecialist inschakelen. Als partner hebben zij samen met de FNRS specifieke verzekeringsarrangementen ontwikkeld. Deze verzekeringen sluiten naadloos aan bij uw werkveld en activiteiten. De specialisten van Aon zorgen er niet alleen voor dat uw risico’s goed zijn afgedekt, maar ook dat u geen onnodige of dubbele dekkingen afsluit. Bovendien houdt verzekeren bij hen niet op bij het regelen van de verzekering; net als ondernemen is het een continu proces, dat ze periodiek met u doornemen en waarvoor u ten alle tijden bij uw eigen hippische specialist terecht kunt voor vragen of wijzigingen.  

Aon helpt

De hippische specialisten van Aon, Peter, Noël, Marcel, en Paul helpen u graag bij uw bedrijfsovername, onder andere door samen met u een risico-inschatting te maken. Zij baseren hun advies altijd op uw persoonlijke situatie, visie en plannen.

Wilt u een vrijblijvende afspraak met een van de specialisten van Aon? Neem dan contact met Aon via, 06-11015266 of peter.van.gestel@aon.nl

Workshop bedrijfsoverdracht

Op 11oktober organiseert FNRS een bijeenkomst over bedrijfsoverdracht. Tijdens deze avond gaan we in op alles wat er komt kijken bij het overdragen van een bedrijf binnen óf buiten de familie. Welke aspecten zijn er van belang bij het voorbereiden van een overdracht? Wat zijn de valkuilen? En hoe kunt u zich voorbereiden? René Veldman, verantwoordelijk voor het onderwerp bedrijfsovername bij de Rabobank, komt deze avond spreken. Er is nog ruimte om aan te melden!

Aanmelden workshop bedrijfsoverdracht