Nieuws

Binnenkort Bixie&Friends ook op jouw bedrijf?

Afgelopen jaar is er hard gewerkt om de materialen van de Bixie&Friends Ruiteropleiding te ontwikkelen en heeft een aantal bedrijven meegewerkt aan een pilot. Er komt een compleet pakket waarmee ruiters tot en met 12 jaar op een KNHS-vereniging of FNRS-bedrijf kennis kunnen maken met het paardrijden en de verzorging van paarden en pony's. Aan de hand van het boek ‘Paardrijden met Bixie&Friends’ leren kinderen in theorie en praktijk alles over pony’s en ponyrijden van Bixie en zijn vrienden. Ook leren ze de basis van dressuur, voltige, springen en eventing. Vorderingen binnen de Bixe&Friends Ruiteropleiding en behaalde punten bij de Bixie&Friendsproeven worden bijgehouden in het Bixie&Friends Ruiterpaspoort.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
21 november 2022 | 2 minuten lezen

Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de mogelijkheden binnen de Bixie&Friends Ruiteropleiding. Daarom organiseren FNRS en KNHS begin volgend jaar vier grote bijeenkomsten in verschillende delen van het land voor FNRS-bedrjiven, KNHS-verenigingen, instructeurs en wedstrijdorganisaties. Tijdens deze bijeenkomsten informeren wij over de Bixie&Friends Ruiteropleiding en vertellen bedrijven die al gestart zijn over hun ervaring hiermee. Ook is er ruimte om met elkaar ideeën en tips uit te wisselen. Officials worden nog voor het einde van dit jaar bijgeschoold.

Meld je aan voor een Bixie&Friends webinar 

Wil je binnenkort al meer weten over de Bixie&Friends Ruiteropleiding? Meld je dan alvast aan voor één of beide webinars die wij organiseren in december. Elk webinar bestaat uit een algemeen gedeelte met uitleg over de nieuwe Bixie&Friends Ruiteropleiding en zal vervolgens ingaan op een specifiek onderdeel. 

14 december 20.00 - 21.00 uur online webinar 1: 

Bixie&Friends Ruiteropleiding | voor FNRS-maneges,  KNHS-verenigingen en instructeurs 
Met uitleg over gebruik Bixie&Friends lesprogramma en producten zoals Bixie&Friends Ruiterpaspoort, boek Paardrijden met Bixie&Friends en Bixie&Friends Proevenboekje. Daarnaast is er aandacht voor extra Bixie&Friends activiteiten en proevendagen die u kunt organiseren op uw accommodatie.
Klik hier om u aan te melden voor online webinar 1 
 

20 december 20.00 - 21.00 uur online webinar 2:

Bixie&Friends Ruiteropleiding | voor wedstrijdorganisaties
Met een korte introductie over de nieuwe Bixie&Friends Ruiteropleiding en daarna uitleg over de nieuwe Bixie&Friends rubrieken en proeven en de bijbehorende regels. Het aanvragen van een Bixie&Friends proevendag, bevoegdheid van juryleden en het bouwen van Bixie&Friends parcoursen.
Klik hier om u aan te melden voor online webinar 2 
 

Maakt je al gebruik van de Bixie&Friends Ruiteropleiding?

Binnenkort komt het boek ‘Paardrijden met Bixie&Friends’ en het Bixie&Friends Proevenboekje beschikbaar via de KNHS-webshop op de website van Agradi. Ook wordt de laatste hand gelegd aan een handleiding voor instructeurs die zowel in digitale als in gedrukte vorm beschikbaar komt.

Heb je vragen over de Bixie&Friends Ruiteropleiding? Dan kan je hiervoor terecht bij jouw KNHS- of FNRS-accountmanager.