Nieuws

Haike Blaauw: Het is lente!

Profielfoto van Haike Blaauw
21 mei 2021 | 1 minuut lezen

De weergoden weten het nog niet volgens mij, maar het is lente. Lente omdat de cijfers de goede kant op gaan en omdat we steeds meer versoepelingen tegemoet kunnen zien. Voor veel ondernemers was het afzien de afgelopen tijd, geen wedstrijden, lessen buiten en de horeca dicht.

Toch is het mij opgevallen dat hippische ondernemers taaie doorzetters zijn die niet bij de pakken neer gaan zitten maar creatief zijn in de zoektocht naar oplossingen. Nooit eerder hebben wij een dergelijke langdurige crisis meegemaakt en als het aan mij ligt gaan we dit ook nooit meer meemaken. Nu is het de hoogste tijd om na te denken over de toekomst, waar gaat het heen met de maatschappij en onze mooie sector.

Wat moeten we doen om in te spelen op deze ontwikkelingen, hoe wapenen we ons tegen nieuwe uitdagingen en wat gaan we samen ontwikkelen om relevant te blijven?

We hebben samen goud in handen wanneer we de juiste dingen doen, het paard is de verbindende factor voor onze branche. Wanneer ik hoor hoeveel mensen er her en der op de wachtlijsten staan dan zijn er volop mogelijkheden om te groeien. Het ontbreekt alleen aan betaalbare en geschikte paarden maar ook aan goed opgeleid en gemotiveerd personeel.

Ook moeten we onze ogen niet sluiten voor vraagstukken ten aanzien van ruimtelijke ordening, stikstof en aansprakelijkheid.

Toch kijk ik met optimisme naar de toekomst want wanneer we de juiste dingen doen en ons blijven ontwikkelen dan ziet het er best gunstig uit. De mens zal altijd een zwak blijven houden voor het paard en wij kunnen ze die omgang met het paard in alle facetten bieden.

Wanneer de coronamaatrdegelen ons niet wederom dwarszitten gaan we tijdens de Hippische Ondernemersdag op 17 september met elkaar nadenken over de toekomst. Hoe creëren we positiviteit voor alle betrokkenen, ruiters, ouders, personeel en uiteraard voor de ondernemer. Het is lente, ik heb er zin in!

Haike Blaauw
Directeur FNRS