Nieuws

Column van een ondernemer: Floor Donkers

23 april 2021 | 1 minuut lezen

Afstand houden

Afstand houden, het afgelopen jaar een veelgehoorde uitspraak voor iedereen. In de paardensport is dit al veel langer ‘normaal’, niet alle paarden zijn immers dikke vrienden, en in onze carrousellessen is het zeker ook een van de belangrijkste afspraken.

Het buitenrijseizoen begon voor ons noodgedwongen flink wat eerder dan gebruikelijk, we mochten immers geen gebruik maken van de binnenrijbanen. Gelukkig hebben we wel een buitenrijbaan met tien mooie overdekte poetsplaatsen erbij, en begripvolle klanten.

Het is best een uitdaging om in deze crisis onze sport veilig te kunnen blijven beoefenen.

Fris voorjaarswindje onder de staart

Degenen die wat minder begrip hadden voor de hele situatie waren onze manegepony’s. Dat ze lekker lang wintervakantie hadden konden ze nog wel waarderen, al misten ze ook de knuffels en aandacht van onze kleinste ruitertjes. Maar toen ze in het hele vroege voorjaar weer aan de slag moesten, buiten, met een fris voorjaarswindje onder de staart, was het voor sommige pony’s wel  lastig om niet even hun vrolijke voorjaarscapriolen te laten zien. Tijdens wandelingetjes in het aangrenzende bos werd er wel eens een enthousiast sprintje getrokken naar een ontluikend groen lenteblaadje, en dan vergaten ze voor het gemak maar even die kleine Anky of Edward op hun rug.

Lunch-to-go midden in het weiland

Maar goed, al met al zijn we nu toch inmiddels in het “normale” buitenrijseizoen beland, en we proberen zo veel mogelijk activiteiten te organiseren binnen de nu geldende (en steeds veranderende!) regels. Zo kon je afgelopen weken ruiters hun lunch-to-go zien opeten midden in het weiland, onder de hevig geïnteresseerde blikken van een stel nieuwsgierige Friezen. De buitenritten gaan in kleine groepjes, en gelukkig hebben we de beschikking over een superteam lieve en kundige mensen om al die kleine groepjes veilig te begeleiden.

Al met al is onze ervaring dat de mensen heel begripvol zijn, vaak is het geen probleem om meer te betalen om toch te kunnen rijden in een kleiner groepje.

Wat wij het allermoeilijkst vinden is dat we minder ‘echt’ contact hebben met de mensen, en dat het een stuk lastiger is om de warme “Boschhoeve” sfeer te laten proeven waar we om bekend staan, dus we kijken hier reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen en naar meer versoepelingen.

Blijf gezond!

Floor Donkers,

Manege de Boschhoeve

Lid worden?FNRS-bedrijven