Nieuws

In beraad over gevolgen uitbraak rhinovirus

2 maart 2021 | 1 minuut lezen

De FEI heeft besloten om alle internationale wedstrijden in tien landen van het vaste land van Europa te cancelen tot en met 28 maart. Dit besluit is genomen om te voorkomen dat de uitbraak van het rhinopneumonie virus, die ruim een week geleden begon op het internationale concours van Valencia, zich verder verspreidt.

Er zitten momenteel verschillende Nederlandse ruiters met hun paarden op evenementen in onder meer Spanje, Portugal en Italië. Er wordt internationaal samengewerkt aan een protocol om te kijken hoe alle paarden weer gezond en zonder risico kunnen terugkeren naar hun thuisbasis.

Overleg Sectorraad Paarden

De FNRS en KNHS hebben vandaag overleg gehad met de werkgroep Diergezondheid van de Sectorraad Paarden waar alle dragende organisaties in vertegenwoordigd zijn onder leiding van Prof. Dr. Marianne Sloet van de Universiteitskliniek in Utrecht. In dat overleg is besproken of er in Nederland extra maatregelen nodig zijn. Dit bericht volgt later vandaag of morgenochtend. Hou hiervoor onze website en die van de Sectorraad Paarden in de gaten. 

Wat is Rhino?

Naar aanleiding van de rhino-uitbraak in Valencia krijgen FNRS en KNHS, maar ook andere hippische organisaties, veel vragen binnen over deze virusziekte. Prof. dr. Marianne Sloet van de Universiteitskliniek voor Paarden te Utrecht en veterinair adviseur van de KNHS, gaat in dit artikel van het KWPN magazine (januari 2021) onder meer in op de vraag waarom rhinopneunomie steeds weer de kop op steekt.

Lid worden?FNRS-bedrijven