Nieuws

Succesvolle bijeenkomst voor menbedrijven

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
26 november 2019 | 1 minuut lezen

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie van de bijenkomst mennen. Met een groep enthousiaste ondernemers werden er verschillende onderwerpen besproken die komen kijken bij het organiseren van men-activiteiten op het bedrijf.

De bijeenkomst begon met een kort kennismakingsrondje waarbij de aanwezigen vertelden welke men-activiteiten zij aanboden op het bedrijf en daaruit bleek al snel dat dit erg divers is. Een aantal manegehouders gaf aan dat zij te maken hebben met een toenemende vraag van ouders van ruiters of zij een menles kunnen volgen. Vandaar uit ontstond de vraag dan ook hoe je het beste kunt beginnen met het opstarten van menlessen voor mensen die nog geen ervaring hebben in het mennen. Er is besproken wat er allemaal nodig is voor het geven van deze lessen, zoals waar moet een geschikt menpaard nou aan voldoen en welke wagen kun je het beste gebruiken voor je manegelessen? De kostprijs van het rijden met een manegeaanspanning zorgde voor een levendige discussie onder de aanwezigen.

Uiteraard zijn ook de wedstrijdmenners nog aan bod gekomen. Het is gebleken dat deze mensen anders benaderd dienen te worden dan de manegeklanten. Er zit ook een duidelijk verschil in wedstrijdgericht trainen en lesgeven in groepsverband.

Tot slot was ook de KNHS aanwezig bij de bijeenkomst om het een en ander toe te lichten over de opleidingen en over het menbewijs. Als FNRS bedrijf kun je jouw bedrijf gratis aanmelden voor het nieuwe Buitenrijden.nl of het label Paarden Welkom. Hiermee kun je jouw bedrijf op de kaart zetten voor bijvoorbeeld vakantiestalling.

Vanwege het succes van deze bijeenkomst en de behoefte van de aanwezigen, zal er ook volgend jaar weer een bijeenkomst mennen georganiseerd worden. Deze zal plaatsvinden bij PSC De Dijkgraaf in Ouddorp. De exacte datum van de bijeenkomst volgt later, houd hiervoor onze website goed in de gaten!