Nieuws

Pensionstal Zeggezicht en Equilin winnen HIP AWARDS

17 september 2019 | 2 minuten lezen

Op vrijdag 13 september zijn tijdens Horse Event in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen de HIP AWARDS uitgereikt. Dat gebeurde tijdens De Hippische Ondernemer  Dag, waarvoor ruim 500 hippische ondernemers naar Horse Event waren gekomen. Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Humberto Tan werden de awards uitgereikt aan Pensionstal Zeggezicht uit Terheijden en Equilin paardenvoeders uit Oldenzaal.

Hippische Ondernemer

De HIP Award voor de Hippische Ondernemer van het Jaar werd voor de 15e keer uitgereikt en ging dit jaar naar Pensionstal Zeggezicht uit Terheijden. Dat bedrijf werd door de vakjury gekozen uit drie genomineerde paardenbedrijven vanwege de vernieuwende aanpak. Met veel passie en liefde voor het vak is het ondernemerspaar Ronald en Daniella Lievens op professionele wijze ingesprongen op een veranderende visie op paardenhuisvesting bij een groeiend aantal paardeneigenaren. Die vragen steeds meer om sociale stalling en dagelijkse weidegang, waarbij de paarden zo veel mogelijk contact met elkaar hebben. Zeggezicht beschikt daarvoor over een uniek aanbod in weidesystemen. Op basis van een duidelijke visie trekt Pensionstal Zeggezicht een doelgroep die bewust op zoek is naar een betere balans in omgang en houden van paarden.  Stal Zeggezicht ontving een cheque van 2500 euro van Knegt Tractors en ABAB voor advies  twv 2500 euro. De Publieksprijs werd gewonnen door Manege de Stap, dit bedrijf vormt een ‘veilige haven’ voor een re-integratie programma. Het is voornamelijk gericht op probleem jongeren die middels coaching in omgang met paarden met succes hun plekje in de maatschappij herwinnen. Zij ontvingen van Agradi een shop te goed van 2500 euro.

Hippische Toeleverancier

Het bedrijf Equilin, leverancier van innovatief paardenvoeder, kreeg de HIP Award in de categorie ‘Hippische Toeleverancier van het Jaar’. De jury heeft gekeken naar onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter. Ze beschouwd de uitverkiezing dit keer vooral als een aanmoedigingsprijs. Equilin paardenvoer ontwikkelt veterinaire voeding ter preventie van ziekten en ter ondersteuning van het herstel. Equilin viel bij de jury op door een duidelijke strategie. Middels het boek het ‘nieuwe voeren’  wordt goed ingesprongen op de behoefte van de doelgroep op basis van een wetenschappelijke onderbouwing. Hiermee toont eigenaresse en veterinaire Annette van Weezel Errens lef door voorbij te gaan aan hoe we het al jaren doen. De toevoeging van nieuwe kennis zorgt voor innovatie, wat middels deze prijs beloond wordt!

Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) is een samenwerkingsverband van de grote organisaties in de paardenwereld en de opleidingsinstanties Aeres en HAS Den Bosch. De prijsuitreiking vond plaats ten overstaan van ruim 500 paardensport professionals die deelnamen aan het jaarcongres van de FNRS. De jury van beide verkiezingen bestond uit Ton Corbeau (hoofdredacteur van de Hippische Ondernemer), Andries van Daalen (voorzitter KWPN), Cees Roozemond (voorzitter KNHS), Peter van der Veeken (ABAB accountants) en Monique van Hal (Bieman de Haas).

Lid worden?FNRS-bedrijven