Nieuws

De FNRS wenst u fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2021

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
24 december 2020 | 1 minuut lezen

Deze titel lijkt me wel gepast wanneer we terugkijken op het afgelopen jaar. In eerste instantie overheersten bij iedereen de paniek en ondraaglijke onzekerheid na die bewuste persconferentie van zondagavond 16 maart, toen alles overhaast dicht moest.  Iedereen vroeg zich af, waar gaat dit heen en hoe gaat dit eindigen? Nimmer is een nieuwsbericht van de FNRS zo goed gelezen als het bericht van die avond en zelden heb ik zoveel telefoontjes moeten beantwoorden op een avond, het waren er maar liefst 179!

Daarna is de coronatrein gaan rijden en hebben we er met elkaar het beste van proberen te maken.
Dat is vaak wonderwel gelukt maar op sommige plekken is en blijft het moeizaam door weigerachtig bevoegd gezag of onduidelijke regelgeving. Nu, tijdens de tweede lockdown, blijken er nog steeds gezagsdragers te zijn die eigen regels verzinnen. Wat is dan het voordeel van deze ongekende crisis zo vraagt u zich wellicht af?

Er zijn in mijn ogen een aantal voordelen waarvan de belangrijkste is dat er een ongekende saamhorigheid is ontstaan tussen leden en de FNRS. We houden elkaar meer dan ooit vast sinds het begin van deze ellende, proberen elkaar te helpen en te informeren.Daarnaast is paardrijden in populariteit toegenomen omdat men iets actiefs in eigen land wil doen, het liefst in de vrije natuur. Ook is er beduidend meer belangstelling in de omgang met dieren. Voordeel daarvan is dat we de kans krijgen om een betere marge te realiseren door de prijzen te verhogen, wees daar niet te behoudend in want uw inkooprijzen stijgen immers ook. Met het vaccin in aantocht is er licht aan het eind van de tunnel. Wanneer de export van paarden, evenementen en wedstrijden weer in volle omvang op gang komen dan zijn we weer helemaal “back in business”.

Mede namens het bestuur en het FNRS team wens ik u en uw geliefden hele fijne feestdagen en reken ik erop dat we elkaar in 2021 weer in goede gezondheid persoonlijk zullen ontmoeten.

Bekijk hier onze digitale kerstboodschap: