Nieuws

Ondernemende sportaanbieders, nieuwe sportkolom naast NOC*NSF

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
12 november 2019 | 1 minuut lezen

Op maandag 11 november was FNRS-directeur Haike Blaauw aanwezig bij een bijeenkomst van de Nederlandse Sportraar (Nlsportraad). Tijdens deze bijeenkomst werd het Bracherapport Sport gepubliceerd en gepresenteerd aan de aanwezigen.

Het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), is als nieuwe sportkolom opgenomen in het rapport van de Nederlandse Sportraad. De FNRS is een van de initiatiefnemers van dit platform en vertegenwoordigd de professionele ruitersportcentra.

In het oorspronkelijke sportbeleid werd sport benaderd vanuit de traditionele sportkolom: clublid – vereniging – sportbond. Met de erkenning van de POS als sportkolom wordt de stem van de ondernemers, via de brancheorganisatie, opgenomen in de sportraad. Een grote verandering in (ruiter)sportland!

De ondernemende sportaanbieder is tevens opgenomen in het sportakkoord. Dit geeft hippische ondernemers de kans om mee te denken over de sportontwikkelingen in gemeentelijk verband. Wilt u hier meer over weten? http://www.ondernemendesportaanbieders.nl/

In de bijlage vindt u gehele rapport terug en de begeleidende brief waarin staat opgenomen waarom dit rapport tot stand is gekomen en het bijbehorende vervolgtraject.