Nieuws

FNRS vandaag 90 jaar!

14 december 2020 | 1 minuut lezen

FNRS 1930 – 2020

De FNRS bestaat vandaag 90 jaar! Op 14 december 1930, 90 jaar geleden, werd de FNRS opgericht doordat manegehouders van toen de krachten wilden bundelen. Vandaag, op de verjaardag van de FNRS, is dit nog steeds de kern van het bestaan van de FNRS. Samen bundelen we nog steeds onze krachten  om als sector sterker te staan. Doordat ook pension-, trainings- en opfokstallen zich kunnen aansluiten bij de FNRS staan we sterker dan ooit. Dit willen we dan ook op gepaste wijze vieren!

 

Het plan was om dit groots aan te pakken met een fraai uitgevoerd jubileumboek, een extra feestelijk Horse Event en zelf een groots jubileumfeest. Helaas heeft begin dit jaar het coronavirus ervoor gezorgd dat dit niet door is gegaan. Medewerkers van de FNRS werden ingezet om ondernemers bij te staan in deze rare tijden. Samenkomen is niet de bedoeling en we wilden geen geld besteden aan een kostbaar jubileumboek terwijl veel bedrijven het zwaar hebben.

 

Er waren al wel voorbereidingen getroffen voor het maken van een jubileumboek. Andries van den Berg heeft in 2019 veel gesprekken gevoerd met bekende en toonaangevende personen uit de geschiedenis van de FNRS. Dit geeft een goed beeld van de roemruchte geschiedenis van de hippische sector en de rol van de FNRS in deze tijd. Met deze verhalen hebben we een jubileumeditie van de FNRS Zaken gemaakt. Deze wordt eind deze week bij onze leden en partners bezorgd. Hierin wordt u in vogelvlucht meegenomen door de geschiedenis van de FNRS. De komende maanden delen we de uitgebreide geschiedenisverhalen en afbeeldingen via onze website, social media en nieuwsbrieven.  

Lees op deze pagina het eerste geschiedenisverhaal over de oprichting, de opbouw en het sterrensysteem. 

FNRS 90 jaar

Lid worden?FNRS-bedrijven