Nieuws

Column van een ondernemer: Willy-Anne Verberne

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
27 november 2020 | 2 minuten lezen

“Mijn vader zei altijd; vier kwartjes maken ook een gulden”

"50 jaar geleden is Manege het Zwarte Water gestart als manegebedrijf, omdat mijn vader fanatiek in de sport was. Hij vond dat recreatie en sport elkaar goed aanvulden. Destijds vond men het bijzonder, dat je naast sport een tweede bedrijfstak startte. Toch heb ik, samen met mijn zus, zijn visie overgenomen en ervoor gekozen het bedrijf uit te laten groeien tot wat het nu is. Een bedrijf voor mensen met en zónder paarden ervaring. Bij ons stalt de internationale paardensporter zijn paarden, trainen Chinese mensen om meer van de Nederlandse paardensport te leren en worden grootse wedstrijden gehouden op ieder niveau. Tevens zijn wij een bedrijf waar de beginnende paardensporter en recreant een belangrijke rol vervult. Wij bieden zowel recreatie als sport gerichte manegelessen, een camping, groepsaccommodatie en vele activiteiten voor bedrijven en vriendengroepen zoals de vrijwel wekelijkse westernspelen.

Dit leven doe je met passie! Toch hebben wij er altijd in geloofd ‘ook al heb je één deel, je moet altijd een tweede lijntje uitgooien’.  Zo zijn wij altijd bezig met ‘hoe krijg ik een klant deze kant op’. Dat we daar bedreven in zijn geworden uit zich ook in de ontwikkeling van het bedrijf. Als voorbeeld; De grootste recreatieactiviteit voor een bedrijf bestond uit 450 kinderen van werknemers van het bedrijf Mars. Dat was een flinke onderneming!  Wij organiseren dan een spellen dag, volledig verzorgd met eten en drinken.

Toen mijn vader stierf, kreeg ik een krantenknipsel van iemand. Het was de voorpagina van het ED. Mijn vader sprak daarin uit hoe hij graag had gezien dat ons bedrijf zou worden. Een bedrijf waar sport bedreven wordt, maar ook vakantie en gecombineerd met recreatie. Toch wel erg mooi dat het ook echt zo geworden is als hij hoopte.

Na 50 jaar sluiten wij onze onderneming af. Mijn zus en ik hebben helaas geen opvolgers. Daarom hebben wij de lijntjes uitgegooid voor de nieuwe start van een jonge ondernemer. Deze hebben wij gevonden in Toon Termont en zijn familie. We hebben veel vertrouwen in hem en hopen dat hij weer met een frisse wind het bedrijf de toekomst in blijft begeleiden.

Zelf ga ik verder met mijn recent gestarte onderneming  ‘style your interiors’. Heel iets anders, het stylen en inrichten van huizen bij mensen thuis. Ik neem mijn klanten mee naar de meest bijzondere inkoopplekken om tot inspiratie te komen waarna ik de combinaties zo maak dat hun huis een plaatje wordt. Ook de modewereld is een wereld waar passie, emotie en ondernemen samen komt. Uiteraard gooi ik niet slechts één lijntje uit, die drive om risico’s te spreiden blijft altijd. Naast mijn styling bedrijf blijf ik voorlopig de mini camping beheren en zal ik kijken wat er op mijn pad komt. Iedereen die mij kent weet dat het opleiden van spring- en hunter ruiters tot mijn passie behoort, en creatief ben in het verzinnen van nieuwe mogelijkheden dus wie weet komt daar nog een wending in!"