Nieuws

Guusje ter Horst nieuwe voorzitter Sectorraad Paarden

Guusje ter Horst is vanaf 1 december de nieuwe voorzitter van de Sectorraad Paarden. Ter Horst is daarmee de opvolger van Jan Cees Vogelaar die deze functie vanaf januari 2017 bekleedde. De Sectorraad Paarden vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de hippische organisaties die actief zijn in de sport en fokkerij en daarnaast de ondernemers.

20 november 2020 | 1 minuut lezen

Guusje ter Horst vervulde vele jaren diverse bestuurlijke functies als Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, lid van de Eerste Kamer en als gemeenteraadslid, wethouder en burgemeester. Zij heeft een zeer sterk bestuurlijk netwerk. Momenteel is zij onder meer  directeur/eigenaar van Ter Horst Agency en mede-eigenaar van OnderstebovenAdvies, lid van de Raad van Commissarissen van Shell Nederland, lid  van de Raad van Toezicht Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van de Consumentenbond en vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen Woningstichting De Key. Twee van de genoemde toezichtsfuncties lopen eind dit jaar af.

Met Guusje ter Horst haalt de Sectorraad een zeer ervaren bestuurder binnen als voorzitter. Ter Horst zal per 1 december aan de slag gaan: “Als liefhebber van paarden gaat de paardensector mij aan het hart. Ik zet mij dan ook graag in om de belangen van alle betrokkenen te behartigen en kijk uit naar de samenwerking met de diverse aangesloten partijen.”

Nico Bezemer: "Één geluid richting de politiek"

FNRS-voorzitter Nico Bezemer is opgetogen over de benoeming van Ter Horst. “Ik heb er vertrouwen in dat iemand met zoveel politieke ervaring veel kan bijdragen aan het behartigen van de belangen van onze sector. Ik kijk ernaar uit om samen met haar en de dragende partijen van de SRP te zorgen voor één geluid vanuit onze sector richting de politiek.”
Ook KWPN-voorzitter Andries van Daalen toont zich namens het bestuur van de Sectorraad Paarden zeer verheugd over de toetreding van Guusje ter Horst, die als recreatief amazone bekend is met de paardensector.

Paardensector in Nederland

De paardensector is een sector van belang in Nederland. In Nederland volgen meer dan een miljoen mensen de paardensport en/of fokkerij, waarvan een half miljoen regelmatig zelf de sport beoefend. De paardensector is een florerende sector. Met een omzet van meer dan anderhalf miljard euro per jaar is de paardensport na voetbal de sport met de grootste economische waarde voor Nederland.
Vele tienduizenden mensen verdienen hun brood in de paardensector. Ieder 7e paard in Nederland levert een arbeidsplaats op. Ook in dat kader zijn we blij met bijna een half miljoen paarden in ons land.

De Sectorraad Paarden vertegenwoordigt en behartigt de collectieve belangen van de hippische organisaties die actief zijn in de Sport, Fokkerij en de Ondernemers. Het bestuur van SRP bestaat uit vertegenwoordigers van deze dragende organisaties. Klik hier voor meer informatie over de SRP.

Lid worden?FNRS-bedrijven