Nieuws

FNRS-ruitersportcentra op Buitenrijden.nl

Jaarlijks worden er 17 miljoen buitenritten gereden door meer dan 400.000 actieve ruiters. Buitenrijden.nl helpt alle ruiters die graag een buitenrit maken op weg. Op deze website, een initiatief van samenwerkingspartner KNHS, kunnen ruiters zonder eigen paard een locatie zoeken waar zij een buitenrit kunnen maken. Ruiters met eigen paard vinden hier ontelbare ruiterroutes door heel Nederland.

10 november 2020 | 3 minuten lezen

Alle FNRS-ruitersportcentra die hebben aangegeven iets met buitenrijden te doen staan tot eind 2020 met een basisvermelding op Buitenrijden.nl. Let op: deze basismelding vervalt per 1 januari 2021! U kunt uw profiel voor die tijd updaten om vindbaar te blijven voor ruiters die graag buitenritten maken. U kunt uw profiel zelf aanvullen met informatie over uw aanbod, de mogelijkheid tot het boeken van buitenritten, de voorwaarden die hier bij horen, de prijzen die u hanteert en natuurlijk foto’s van uw bedrijf. Op deze manier bent u beter vindbaar voor ruiters die een buitenrit willen maken en weten ze direct wat er mogelijk is op uw bedrijf.

Ruiters op meer plekken laten genieten van ultieme gevoel van buitenrijden

Liset Gaastra van Arnhems Hippisch Centrum de Waterberg meldde haar bedrijf aan op Buitenrijden.nl. "Ons bedrijf ligt prachtig gelegen aan de rand van de Veluwe en midden in het bos. Dit maakt onze locatie ook zeer geschikt voor recreatieve ruiters. Je kunt vanuit ons alle kanten op. Zo kun je ritten maken naar onder andere de Posbank, de Veluwe, het Deelerwoud en de Koningsheide.  

Wij hebben daarom ook geregeld georganiseerde buitenritten op één van onze manegepaarden. Het gebied waar wij ons bevinden is zeer divers en is daarom zeer geschikt voor ritten van verschillende niveaus.  

Om de recreatieve ruiter de mogelijkheid te geven via ons bedrijf de prachtige omgeving van Arnhem te paard te ontdekken, hebben wij ons profiel geüpload bij Buitenrijden.nl. We hopen op deze manier bij te kunnen dragen aan de mogelijkheid ook ergens anders in het land eens een buitenrit te kunnen maken. Daarnaast is het buitenrijden met een paard natuurlijk het ultieme gevoel van vrijheid! Dat willen we graag voor zo veel mogelijk mensen mogelijk maken. 

Wij hopen dat we via deze weg de recreatieve ruiter méér en op verschillende plekken aan het rijden kunnen krijgen. En misschien nog wel belangrijker; we moeten de recreatieve ruiter aan het rijden hóuden! Want het is niet alleen een heerlijke uitlaatklep voor de ruiter, maar ook zeker voor de paarden."

Hoe pas ik mijn gegevens aan op Buitenrijden.nl?

1. Ga rechtsboven in naar inloggen.
2. Maak hier een gratis account aan onder register een account. Doe dit met het e-mailadres waarmee u normaal gesproken correspondentie van de KNHS op ontvangt. Let op: U hoeft geen relatienummer en ruiterpaspoortnummer in te vullen.
3. Ter controle ontvangt u een bevestiging op dit mailadres.
4. Vervolgens kunt u inloggen en uw informatie aanvullen of wijzigen. Na het inloggen krijgt u de vraag of de contactgegevens van uw locatie getoond mogen worden op Buitenrijden.nl. De locatiegegevens latitude en longitude kunt u ongewijzigd laten.

Let op! Dit kan tot 1 januari 2021, daarna worden de lege profielen automatisch verwijderd. U kunt na die datum uiteraard uw bedrijf alsnog opnieuw aanmelden.

Promotiemogelijkheid van uw ruitersportcentrum

Dit is een mooie gratis promotiemogelijkheid voor uw ruitersportcentrum. Wilt u liever niet vermeld worden op Buitenrijden.nl of staat u juist nog niet op de kaart en wilt u dat wel? Dan kunt u een e-mail sturen naar de afdeling recreatie, recreatie@knhs.nl. Zij helpen u verder. Heeft u vragen en of suggesties met betrekking tot het platform, dan horen wij deze uiteraard ook graag, alle input ter verbetering van Buitenrijden.nl is welkom!

Extra aandacht voor uw bedrijf met PaardenWelkom

Paardrijden in de natuur is populair! Om het hippisch toerisme verder te laten groeien zijn niet alleen mooie ruiter- en menpaden belangrijk, maar zijn goede verblijfsaccommodaties voor ruiters/menners en veilige rustplaatsen voor paarden ook een must. Gelukkig zijn die er al genoeg, maar vaak nog niet allemaal zichtbaar voor de ruiter. Daarom introduceert de KNHS het nieuwe kwaliteitslabel PaardenWelkom. FNRS-ruitersportcentra, stallen, vakantiehuizen, accommodaties en horecagelegenheden tonen met het gevelbord Paarden Welkom hun gastvrijheid voor paard en ruiter.

Wilt u ook extra aandacht voor uw bedrijf?

Sluit u dan aan bij het label PaardenWelkom. Met dit label weten buitenrijders dat ze met hun paard van harte welkom zijn op uw bedrijf en dat er goede faciliteiten zijn en mooie routes in de buurt liggen.

Kijk voor meer informatie op de website Buitenrijden.nl.

Lid worden?FNRS bedrijven