Nieuws

Paardrijden doet wat met je!

Paarden zijn goed voor mensen en mensen zijn goed voor paarden, maar dat weet niet iedereen. Jij wel! Vertel daarom wat paardrijden met jou doet.

De band tussen paard en mens is uniek. Daar begint de magie. Op een paardenrug vindt een uitzonderlijke samenwerking plaats. Samen trainen voor een wedstrijd, samen de natuur in of samen die ene sprong wagen. Het zijn momenten die je bij blijven, de rest van je leven. Paardrijden maakt je fysiek sterken geeft mentale kracht en ontspanning. Iedereen kan paardrijden of van paarden genieten, maar dat wist je als paardenliefhebber al. Nu willen we dat de rest van Nederland er ook achter komt. En daar hebben we jou bij nodig!

Profielfoto van Frederieke Verhaar
1 oktober 2020 | 3 minuten lezen

Actiegroeperingen, organisaties en ook politieke partijen vertellen nogal eens een heel ander verhaal over paardrijden. Zij maken dankbaar gebruik van de kracht van social media en evenementen met veel media-aandacht om zichzelf te profileren en Nederlanders te overtuigen van hun standpunten. Daarbij worden onderzoeksresultaten naar hartenlust door elkaar gehusseld of bij elkaar op geteld, net hoe het uitkomt. Daardoor krijgen Nederlanders die nog niets weten van paardrijden een verkeerd beeld van onze mooie sport en hobby. Laten wij, als paardenliefhebbers, daarom zelf ons verhaal vertellen   en iedereen laten zien wat paardrijden met ons doet. Het is tijd voor ons eigen verhaal.

Ons eigen verhaal

Ons eigen verhaal is een goed verhaal. Immers gebruiken we in de hippische wereld de kennis uit wetenschappelijke studies en de inzichten uit de dagelijkse omgang met paarden om elke dag nog beter voor onze paarden te zorgen. Paardenwelzijn en veiligheid voor paard en ruiter staan in onze sport centraal.

Wist je dat paarden in de eerste jaren van hun leven opgroeien in kuddeverband met soortgenoten? Wist je dat paarden, naast kuddedieren, ook individuen zijn? Dat er paarden zijn die liever niet de hele dag in de wei staan. Die hun stal zien als veilige plek om uit te rusten, even niet alert hoeven te zijn. En ja, er zijn paarden die je prima bitloos kunt rijden, maar er zijn ook paarden die fijner lopen met een bit. Voor jou, als paardenliefhebber, is dit uiteraard logisch. Maar wist je dat ruim 55%  van de Nederlanders niets van de paardenwereld weet? Tijd om daar verandering in te brengen. Onbekend maakt immers onbemind.

Paardrijden doet iets met je


‘Het maakt mij heel blij’
Frits Mulder

KNHS en FNRS, partners in paardrijden, starten de campagne Paardrijden doet wat met je. Met inspirerende verhalen laten we zien wat paardrijden met verschillende mensen doet. Zo laten we zien dat paardrijden voor een familie plezier en ontspanning met het hele gezin betekent. Dat een hardwerkende vrouw haar hoofd even leeg kan maken als ze op het paard zit en dat een jongen met een beperking echt blij wordt van paardrijden. Britt Dekker ondersteunt  deze campagne door te laten zien wat wedstrijdsport voor haar betekent en hoe fijn het is om daarna ook samen te ontspannen.

Wat doet paardrijden met jou?

Jij kan helpen door je eigen verhaal te vertellen! Op de website www.ditdoetpaardrijden.nl kun je een eigen foto uploaden. Kies een foto van jezelf waarop je kunt zien wat paardrijden met jou doet. Omschrijf vervolgens in een paar woorden wat paardrijden met jou doet. Je krijgt dan automatisch jouw foto in campagnestijl in je mailbox. Deze kan je delen op je social media kanalen. Je kunt ook aanvinken dat jouw verhaal op de website komt. Laat Nederland zien hoe mooi onze sport is en hoe goed we zijn voor onze paarden. Onder de verhalen die gedeeld worden op de website verloten wij gave prijzen, zoals een kwartaalabonnement gratis paardrijden bij een FNRS-bedrijf, masterclass van Horseriding Academy of een kledingpakket van de KNHS.  Ga naar ditdoetpaardrijden.nl en deel je verhaal!


‘Plezier en ontspanning met het hele gezin’
Familie Hopman

#ditdoetpaardrijden

 

Wat kan je doen als ruiter en paardenliefhebber?

Deel je verhaal op www.ditdoetpaardrijden.nl, laat zien wat paardrijden met jou doet en win gave prijzen!

 • Kies een foto waarop je kunt zien wat paardrijden met jou doet.
 • Ga naar www.ditdoetpaardrijden.nl en kies ‘Deel je verhaal’.
 • Vul het formulier in en upload je foto.
 • Geef aan of wij jouw verhaal ook mogen delen.*
 • Klik op ‘Verstuur’.
 • Je ontvangt jouw foto in campagnestijl direct via e-mail.
 • Deel je foto op al je social kanalen.

  * Onder de verhalen die gedeeld worden op de website verloten wij gave prijzen, zoals een kwartaalabonnement gratis paardrijden bij een FNRS-bedrijf, een masterclass van Horseriding Academy of een kledingpakket van de KNHS. 

 

Wat kunt u doen als ondernemer? 

Op uw bedrijf komen waarschijnlijk veel paardenliefhebbers. Het is mooi als zij hun verhaal over paardrijden delen met de rest van Nederland. Wordt er bijvoorbeeld op uw bedrijf een fotoshoot georganiseerd of heeft u deelgenomen aan de Open Manegedagen? Dat zijn vaak prachtige beelden om iedereen te inspireren over wat paardrijden met ons doet. Hoe meer liefhebbers hun verhaal delen, hoe krachtiger de boodschap is.

 • Download de communicatiematerialen op www.fnrs.nl/campagne;
 • Hang de posters op en gebruik de schermafbeeldingen voor uw digitale schermen;
 • Attendeer uw klanten of leden op deze campagne;
 • Verwijs ze naar www.ditdoetpaardrijden.nl ;
 • Motiveer uw klanten of leden om hun verhaal te delen;
 • Deel zelf ook uw verhaal.