Nieuws

European Horse Network bespreekt online de gevolgen van de coronacrisis

28 juli 2020 | 1 minuut lezen

Op 28 juli kwam een groot deel van de leden van het European Horse Network bijeen voor een vergadering. Vanwege de coronamaatregelen vond de vergadering ditmaal digitaal plaats. De vergadering stond voor een groot deel in het teken van de gevolgen van de coronacrisis voor de paardensector. Tijdens de vergadering is afgesproken om de landelijke schadecijfers op sector breed niveau samen te voegen tot één Europees overzicht. Dit overzicht zal tijdens de volgende bijeenkomst op 13 oktober aanstaande gepresenteerd worden aan de Europarlementariërs in het Europees parlement te Brussel.

Naast de gevolgen van de coronacrisis is er gesproken over de nieuwe EU Animal Health Law en de gevolgen die deze wet met zich meebrengt. Vanuit de World Horse Welfare Foundation werd aandacht gevraagd voor een aantal onderwerpen die betrekking hebben op paardenwelzijn. Tot slot werden er ervaringen uitgewisseld over de eventuele gevolgen van een no deal Brexit , voor de paardensector.

Wat is het European Horse Network?

Sinds 2016 is de FNRS toegetreden tot het European Horse Network (EHN). Het EHN zet zich in voor de ontwikkeling van de hippische sector in Europa. Ze helpt haar leden om de zichtbaarheid en impact van de gehele paardensector te vergroten. Daarnaast acteert de EHN als een algemeen platform voor de gehele paardensector richting de media en de Europese politiek. De leden delen cijfers met elkaar over de ontwikkelingen binnen de hippische sector per land, om zo een algemeen beeld te krijgen van de Europese hippische sector.

Lid worden?FNRS bedrijven