Nieuws

Data en locaties Harry’s Horse Zitcompetitie 2024 bekend!

De data en de locaties voor de regiofinales en de kwartfinales van de Harry's Horse Zitcompetitie 2024 zijn bekend! Bij deze competitie staat een correcte houding en zit van de ruiter, oftewel de basis van goed paardrijden, centraal. De Harry’s Horse Zitcompetitie is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip onder ruitersportcentra en manegeruiters. Ook dit jaar vindt de spannende halve finale en finale plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. 

Profielfoto van Frederieke Verhaar
4 juli 2024 | 3 minuten lezen

Bij de Harry's Horse Zitcompetitie worden de ruiters en amazones beoordeeld op een correcte houding en zit, waarbij ook gekeken wordt naar rijvaardigheid en harmonie. Gedurende deze competitie wordt gereden op de paarden en pony’s van de organiserende ruitersportcentra. Voor de ruiters en amazones dus een extra uitdaging en anders dan rijden op de paarden en pony’s van het ruitersportcentrum waar zij wekelijks paardrijden.

De Harry's Horse Zitcompetitie is een landelijke competitie. Vanaf 2024 wordt de winnaar Nederlands Kampioen. Harry’s Horse is al vele jaren de hoofdsponsor van de Harry's Horse Zitcompetitie.

Data en locaties:

Regiofinales:

Kwartfinales:

Halve finale / Finale:

 

Doet jouw ruitersportcentrum dit jaar ook (weer) mee met de Harry's Horse Zitcompetitie?

Deelname aan de Harry's Horse Zitcompetitie heeft ook voor een ruitersportcentrum toegevoegde waarde:

  • Het zorgt voor saamhorigheid en teamspirit
  • Unieke sfeer en beleving en vooral veel gezelligheid tijdens de wedstrijddagen
  • Ruiters en amazones zitten beter op de manegepaarden en -pony’s
  • Het biedt de mogelijkheid om  manegeruiters en -amazones een erepodium te bieden
  • Extra kans om in de lokale media jouw ruitersportcentrum onder de aandacht te brengen
  • Kans om extra (zit)lessen aan te bieden, oftewel extra omzet.

Categorieën en deelname

De Harry's Horse Zitcompetitie kent vier categorieën:

  • Categorie 1:      10-12 jaar, in het bezit van een F4-diploma
  • Categorie 2:      13-17 jaar, in het bezit van een F4-diploma, maar nog geen F8-diploma
  • Categorie 3:      13-17 jaar, in het bezit van een F8-diploma
  • Categorie 4:      18 jaar en ouder, minimaal F4-niveau.

Deelnemende ruiters dienen in het bezit te zijn van een Ruiterpaspoort. Zij mogen geen actieve KNHS-startpas hebben met wedstrijdregistraties dressuur. Peildatum voor leeftijd, categorie en KNHS-startpas is: 1 oktober 2024.

Reserveren en aanmelden

Voor deelname aan een regiofinale kunnen startplaatsen worden gereserveerd door een e-mail te sturen naar zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl. Reserveer zo spoedig mogelijk, want vol=vol. Graag vermelden met hoeveel ruiters jouw ruitersportcentrum wil deelnemen. De namen van de definitieve deelnemers hoeven pas uiterlijk 30 september aangeleverd worden.

Per categorie mogen maximaal drie ruiters/amazones deelnemen. Heb je niet voor alle categorieën ruiters of slechts één of twee ruiters in een categorie? Geen probleem! Doe mee, want zij kunnen de ambassadeurs zijn voor meer deelnemers volgend jaar.

Manege-instructeurs

Om hun eigen houding en zit te meten met andere manege-instructeurs, kunnen dit jaar ook de manege-instructeurs weer meedoen in de categorie ‘Bestzittende manege-instructeur’.

Zij kunnen zich aanmelden door het insturen van een filmpje van een proef F12 (versie B), gefilmd vanaf positie C. Het filmpje opsturen naar zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl. Dit kan tot uiterlijk 15 november a.s.

Meer informatie

We kijken er naar uit dit jaar weer een ontzettend gave Harry’s Horse Zitcompetitie te organiseren! Neem voor meer informatie contact op met Marc Jansen, projectleider van het PiP-team via zitcompetitie@partnersinpaardrijden.nl of kijk op de website van de KNHS voor meer informatie.