Nieuws

Finalisten Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden bekend

Het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo is op zondag 29 september het toneel voor het Nederlands Kampioenschap Carrouselrijden. Na de spannende divisiewedstrijden op verschillende manegebedrijven is het nu tijd voor de grote finale waar de geselecteerde teams uit heel Nederland het tegen elkaar opnemen.

Profielfoto van Chimene Pattimukaij
2 juli 2024 | 2 minuten lezen

De geselecteerde teams voor het NK Carrousel zijn inmiddels bekend. In de categorie jeugdcarrousel strijden de volgende teams om de titel:

Bij de volwassenen hebben de volgende teams zich geplaatst:

"De divisiewedstrijden waren al een voorproefje van het talent en de toewijding van deze teams," aldus Floris Brink, voorzitter van de Verenigde Carrousel Clubs in Nederland (VCN). "We kijken ernaar uit hen allemaal te verwelkomen in Ermelo voor wat belooft een spectaculaire en memorabele dag te worden."

Carrouselrijden is een prachtige discipline binnen de paardensport waarbij ruiters in teamverband complexe manoeuvres rijden op muziek. Een jaar lang wekelijks trainen, creatief bezig zijn met de aankleding en verzorging van paarden en ruiters, en het zelf bedenken van figuren en bijpassende muziek, creëert een sterke teamgeest onder de ruiters en de vele vrijwilligers binnen een manege. Deelname aan de officiële VCN-wedstrijden is van grote waarde voor KNHS-leden en de bij de FNRS aangesloten ruitersportcentra.

Kom op zondag 29 september 2024 naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en beleef deze unieke tak van de paardensport van dichtbij. De toegang is gratis.

Voor meer informatie en het programma kunt u terecht op de website van de Verenigde Carrouselclubs Nederland of contact opnemen met de organisatie via info@vcncarrousel.nl