Nieuws

Week van de RI&E: win met ingevulde RI&E!

Van 10 tot en met 14 juni is de Week van de RI&E. Veel hippische ondernemers hebben nog geen risico-inventarisatie en -evaluatie ingevuld of afgerond, terwijl dit wel erg belangrijk is voor gezond en veilig werken.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
10 juni 2024 | 1 minuut lezen

Niet alleen een wettelijke verplichting

Een RI&E is een wettelijke verplichting voor bedrijven die werken met personeel, stagiaires en/of vrijwilligers. Het geeft inzicht in de mogelijke risico’s op het bedrijf en maakt duidelijk welke maatregelen moeten worden getroffen om deze risico’s te minimaliseren. Een RI&E moet dus vooral als een waardevolle tool gezien worden om risico’s te voorkomen. Daarom is het ook een vereiste voor het FNRS-lidmaatschap en wordt bij elke keuring gecontroleerd of het bedrijf een actuele RI&E heeft ingevuld.

RI&E Paardenhouderij gratis voor FNRS-leden

Voor paardenhouders is er de RI&E van Stigas die samen met de FNRS is ontwikkeld. FNRS-leden krijgen kosteloos de inlogcode voor het online RI&E-systeem, omdat deze is inbegrepen in het lidmaatschap. FNRS-leden krijgen daarnaast korting op de ondersteuning door Stigas als zij de RI&E laten toetsen door middel van een bedrijfsbezoek.

Gratis ondersteuning in week van de RI&E

In de week van de RI&E wordt er extra aandacht besteed aan het invullen van de RI&E.

  • Telefonisch spreekuur. Van maandag 10 juni tot en met vrijdag 14 juni staat buddy Desiree Francken van Stigas elke dag van 9.00 – 10.00 uur klaar om hippische ondernemers te helpen met het invullen en afronden van hun RIE. Je kan bij haar terecht met alle vragen over de RIE. Desiree is bereikbaar via 06 22 06 68 47.
  • Online voorlichting. Op donderdag 13 juni van 16.00 – 17.00 uur is er een online voorlichting ‘Aan de slag met je RI&E’ van Stigas. Deze is kosteloos bij te wonen. Klik hier om je hiervoor aan te melden.

Win een dinerbon met een ingevulde RI&E!

Ondernemers die hun RIE volledig hebben afgerond en dit tijdens de week van de RI&E doorgeven aan Stigas maken kans op een dinerbon ter waarde van 150 euro.

Doe mee met de winactie!

Meer weten?

Voor meer informatie over de RI&E kan je altijd contact opnemen met onze partner Stigas. Voor inhoudelijke vragen over de RI&E Paardenhouderij kan je contact opnemen met Desiree Francken, Stigas sector specialist paardenhouderij, 06 22 06 68 47.