Nieuws

De beste dakoplossing met Middendorp Montage

FNRS sluit een partnership met Middendorp Montage om hippische ondernemers te ondersteunen bij de bouw of verbouw van hun hippische accommodatie. Middendorp Montage is specialist in dak- en gevelsystemen. Door heel Nederland realiseren zij grote en kleine dakrenovaties en nieuwbouwprojecten. Zij hebben jarenlange ervaring in de agrarische sector en hebben al diverse hippische accommodaties van een nieuw dak voorzien. Met hoogwaardige materialen en een efficiënte aanpak maken ze ‘elk dak weer strak’.

Profielfoto van Patrick Marsman
1 maart 2024 | 2 minuten lezen

Even kennismaken

Middendorp Montage bestaat al ruim 20 jaar. Met een team van 45 gedreven specialisten zijn zij werkzaam in heel Nederland, vanuit hoofdvestiging Kootwijkerbroek en subvestigingen Drachten en Kruiningen.

Patrick Marsman, accountmanager bij de FNRS vertelt waarom er een partnership met Middendorp Montage is afgesloten. “De kracht van deze organisatie is dat zij hippische ondernemers goed begrijpen. Ze zorgen ervoor dat bij de bouwwerkzaamheden de bedrijvigheid op locatie er zo min mogelijk onder lijdt en het gebouw zo snel mogelijk weer in gebruik kan worden genomen. In veel gevallen kan dit al binnen één of twee dagen. Middendorp Montage springt er echt uit op het gebied van snelheid én kwaliteit. Ze hebben veel ervaring, werken heel erg netjes en voor een scherpe prijs. Dat moet toch veel hippische ondernemers aanspreken denken wij. Voor FNRS-leden is er een interessante korting afgesproken van 35 cent per vierkante meter bij aanschaf van nieuwe Eternit-golfplaten bij minimale afname van 200 m2. Dat scheelt al gauw honderden euro’s op één dak!”

Nieuwbouw en renovatie

Bij nieuwbouw- en renovatieprojecten kan Middendorp Montage daken en gevels vernieuwen met verschillende materialen zoals golfplaten en geïsoleerde panelen. Dit is altijd maatwerk en kan volledig in de gewenste uitstraling van het bedrijf gemaakt worden. Henk van Middendorp van Middendorp Montage vertelt: “Vaak werken we met bestaande constructies. Als er aanpassingen nodig zijn, zoals extra gordingen of spanten, denken we daar ook graag in mee. We werken met eigen machines, die dus altijd inbegrepen zijn in de prijs.

Golfplaten zijn een voordelige keuze voor hippische bedrijven. Ze zijn vochtregulerend en hebben een lange levensduur. Geïsoleerde dakpanelen kunnen ook een interessante optie zijn. Ze kunnen bijdragen aan het vergroten van het paardenwelzijn omdat het klimaat in bijvoorbeeld stallen en rijbanen beter gecontroleerd kan worden.”

    

Van asbest tot zonnepanelen

Naast dak- en wandbeplating verzorgt Middendorp Montage ook asbestinventarisaties en asbestverwijdering. Veel hippische ondernemers hikken er tegenaan om het asbest van hun daken te verwijderen. Er is inmiddels geen deadline meer voor het verwijderen van asbestdaken, maar om bedrijven te verduurzamen is het vervangen van asbest wel noodzakelijk. Zonnepanelen worden bijvoorbeeld niet gelegd op asbestdaken, en asbest is steeds lastiger te verzekeren. Middendorp Montage kan het gehele proces rondom asbestverwijdering verzorgen; van de sloopmelding en het papierwerk tot plaatsing van een nieuw dak én zelfs de eventuele montage van zonnepanelen. “De bedoeling is ook om hiermee hippische bedrijven zo snel mogelijk weer ‘in business’ te krijgen”, legt Patrick uit. “De ondernemer wordt echt ontzorgd in het gehele traject.’’ Henk van Middendorp vult aan: ‘’Voor de levering van zonnepanelen werken we samen met betrouwbare partners, echte specialisten. Middendorp Montage is ook hierin altijd het aanspreekpunt. Wel zo prettig om voor het hele traject bij één partij terecht te kunnen.”

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor dak- of gevelplaten bij nieuw- of verbouw van jouw hippische accommodatie? Neem dan contact op met Middendorp Montage en vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact op met Middendorp Montage