Nieuwsbericht

Per 1 juli: wedstrijden en gebruik binnenrijbaan toegestaan

Premier Rutte gaf tijdens de persconferentie op 24 juni aan dat we opnieuw een stap vooruit kunnen zetten in versoepeling van de corona-aanpak. Per 1 juli blijft 1,5 meter de norm. Er komen algemene regels voor binnen en buiten. Voor de paardensport betekent dit dat er na drie maanden weer gereden mag worden in de binnenrijbaan, dat wedstrijden weer verreden mogen worden, de kantine weer open mag en jeugd t/m 18 jaar geen afstand tot elkaar hoeft te houden. Dat is goed nieuws voor de paardensport!

24 juni 2020 | 2 minuten lezen

Nadere informatie voor het organiseren van paardensportwedstrijden

De KNHS werkt de komende dagen nadere informatie uit voor het organiseren van wedstrijden vanaf 1 juli. Deze informatie zal zo spoedig mogelijk gepubliceerd worden op de website van de KNHS en gedeeld worden met alle aangesloten wedstrijdorganisaties.

Geef elkaar de ruimte

Geef elkaar de ruimte, door afstand te houden van elkaar. Dat is de nieuwe basisregel die geldt vanaf 1 juli. De volgende regels blijven in Nederland, dus ook in de paardensport, voorlopig van kracht:

  • Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen;
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • Was vaak je handen;
  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Algemene regels voor totale sport vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli gelden er een aantal spelregels voor de totale sport. De rijksoverheid heeft hierover het volgende op hun website geplaatst:

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan. 
  • Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen  weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen. Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden. 

Update maatregelen specifiek voor paardensport

Zoals aangekondigd worden er op de dag na de persconferentie meer details vanuit het kabinet bekend gemaakt. De FNRS en KNHS hebben de afgelopen tijd met het POS en NOC*NSF overlegd over de maatregelen voor de paardensport en hebben er vertrouwen in dat dit voor de hippische sector positief zal blijven uitpakken. De FNRS en KNHS houden dit nauwlettend in de gaten en komen zo spoedig mogelijk met een update wat deze maatregelen betekenen voor de paardensport.

Lid worden?FNRS bedrijven