Nieuws

Beveiliging bedrijfsdata: óók voor hippische ondernemers

Technologieën spelen vandaag de dag vaak een cruciale rol spelen in het management van veel hippische bedrijven. Daarmee wordt ook het belang van cybersecurity steeds duidelijker. Deze week, in de week van de veiligheid, is het een uitgelezen moment om te benadrukken waarom ook hippische ondernemers zich serieus moeten bezighouden met cybersecurity.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
12 oktober 2023 | 2 minuten lezen

Bescherming van klantgegevens

Hippische ondernemers verzamelen en beheren gevoelige informatie over hun klanten, zoals persoonlijke gegevens en financiële transacties. Een datalek kan niet alleen leiden tot verlies van vertrouwen bij klanten, maar kan ook ernstige juridische en financiële gevolgen hebben. Het is belangrijk dat hippische ondernemers maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid en integriteit van klantgegevens te waarborgen.

Financiële veiligheid

Hippische ondernemers voeren met regelmaat financiële transacties uit, variërend van lesgeldbetalingen tot de aanschaf van paardenvoer. Hackers en kwaadwillende software kunnen zich richten op de financiële systemen van een bedrijf, met mogelijk desastreuze gevolgen. Het implementeren van cybersecuritymaatregelen waarborgt financiële veiligheid, zoals het versleutelen van online transacties en het monitoren van verdachte activiteiten.

Bedrijfscontinuïteit

Hippische ondernemers maken vaak gebruik van geautomatiseerde systemen voor het plannen van bijvoorbeeld lessen, het bijhouden van voorraden en andere bedrijfsprocessen. Een cyberaanval op deze systemen kan leiden tot verstoringen van de bedrijfscontinuïteit. Het regelmatig bijwerken van software, het implementeren van firewalls en het trainen van personeel in cybersecuritybewustzijn zijn slechts enkele stappen die hippische ondernemers kunnen nemen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Bescherming van imago

Een cyberaanval kan niet alleen financiële schade veroorzaken, maar ook het imago van een bedrijf aantasten. Hippische ondernemers moeten proactief zijn in het beschermen hiervan en klanten duidelijk laten weten, door middel van een privacyverklaring, dat hun klantgegevens veilig worden bewaard en gebruikt. Dit zijn bedrijven ook wettelijk verplicht volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en is daarom ook een verplicht onderdeel van het FNRS-kwaliteitsbeleid.

Vergroot de veiligheid van je bedrijf!

In deze week van veiligheid roept de FNRS alle hippische ondernemers op om cybersecurity serieus te nemen. Het beschermen van klantgegevens, waarborgen van financiële veiligheid, zorgen voor bedrijfscontinuïteit en beschermen van het imago zijn cruciale aspecten van een succesvol hippisch bedrijf.

Om de kennis over cybersecuirty te verhogen organiseert FNRS-partner Aon een aantal interessante webinars. Daarnaast zijn er twee interessante downloads beschikbaar

  • Webinar 8 november: Cyberverzekering ontrafeld

Tijdens dit webinar wordt er dieper ingegaan op de mythen en feiten rond de cyberverzekering en de cyberrisico’s die organisaties kunnen bedreigen. Cyberexpert Marie-Louise de Smit zal je voorzien van praktische tips, zoals de juiste awareness trainingen en belangrijke cybersecurity maatregelen, om je organisatie te beschermen tegen cybercrime.

Aanmelden webinar cyberverzekering

  • Webinar 21 november: AI, data en privacy

Deze webinar zal gaan over de impact van Artificial Intelligence (AI) op de data en privacy van bedrijven. Aon en de experts van Goldfizh, die ruim 150 AI-tools hebben getest, duiken samen in de onmisbare wereld van AI en loodsen we u door een aantal van deze data- en privacy issues.

Aanmelden webinar AI, data en privacy

  • De Cybersecurity startersgids

In 6 stappen naar een veilige werkomgeving. Deze gids zal je helpen om je organisatie te berschrem tegen cybercriminaliteit.

Download de Cybersecurity startersgids

  • Online Cyberhulp magazine

Een magazine met de trends en ontwikkelingen rondom cybersecurity.

Download het magazine Cybersecurity