Nieuws

Enthousiaste opkomst laatste regiofinale “Harry’s Horse Zitcompetitie 2023”.

Met de laatste regiofinale van dit seizoen sloten we de selecties voor de kwartfinale van de “Harry’s Horse zitcompetitie” op 8 oktober succesvol af. Op Manege de Eenhoorn en Hippisch Centrum Bodegraven was de spanning te voelen bij de deelnemende manegeruiters en ruitersportcentra. De belangstelling voor de zitcompetitie oversteeg dit jaar alle verwachtingen. Op elke regiofinale kwamen er maar liefst rond de 80 manegeruiters aan de start. Een overweldigend aantal wat ervoor gezorgd heeft dat de kwartfinale van zitcompetitie een spannende aanloop heeft gekregen.

Profielfoto van Han Aalmans
8 oktober 2023 | 3 minuten lezen

De support voor alle deelnemende ruiters was ook bij de laatste regiofinale groots en enthousiast. Gezamenlijk kwamen begeleiders, ruiters, ondernemers en supporters de deelnemers aanmoedigen bij de twee FNRS-Ruitersportcentra.

Manege de Eenhoorn uit Blokker heeft meerdere keren de zitcompetitie georganiseerd en weet als geen ander wat daarbij komt kijken. Eigenaar Marlies Jansen vertelt: “Het organiseren blijft altijd spannend, vooral het indelen van de paarden en pony’s willen we goed voor elkaar hebben. Tenslotte wil je dat ruiter en paard samen een fijne proef kunnen lopen. Omdat we echt een topteam hebben krijgen we dit altijd voor elkaar. Dit jaar zijn er beduidend meer deelnemers en nieuwe deelnemende ruitersportcentra ’s dan de jaren hiervoor, dat maakt de competitie alleen maar nog leuker”.

Ook de deelnemende ruitersportcentra zijn zeer positief over de organisatie en de grote belangstelling voor de competitie dit jaar. Liza Janmaat van Hippisch Centrum de Lange Linschoten vertelt: “De laatste keer dat wij deelnamen aan de zitcompetitie was nog voor de pandemie. Door de kleine veranderingen die er zijn doorgevoerd door het PIP team heb ik het idee dat de competitie in een heel nieuws jasje gestoken is. De sfeer is ontzettend goed en er doen veel nieuwe bedrijven mee dit jaar, dat heeft er ook voor gezorgd dat wij dit jaar weer mee doen. Voor mijn fanatieke ruiters is het ontzettend leuk om aan een evenement als de zitcompetitie te mogen deelnemen. Het geeft ze een indruk van wat er allemaal nog mogelijk is naast de reguliere manegelessen. Het is een echte beleving en het zorgt voor saamhorigheid, het is een leuke dag uit met z’n allen”.

Uitslag laatste regiofinale zitcompetitie

Ook dit jaar moeten de deelnemers in vier verschillende rubrieken een proefje laten zien op een aangewezen manegepaard. In de beoordeling van de proeven, die speciaal zijn ontwikkeld voor de Zitcompetitie, staat de houding en zit van de ruiter centraal en daar wordt extra op gelet door de juryleden. De tien beste ruiters per categorie zijn verzekerd van een kwalificatie voor de kwartfinale van de zitcompetitie op 12 november bij De Lourenshoeve in Den Ham en Manege Thielen in Tilburg.

Winnaars bij Manege de Eenhoorn

Categorie

Naam

Ruitersportcentrum

Punten

4

Emma Dol

Ponyclub Zuidoostbeemster

147,25

3

Ela van der Vuurst

Stal Liza

143,50

2

Fiene Eggenkamp

Ponymanege Equito

133.75

1

Jacky Wijnker

Stal Liza

129,00

 

 

Winnaars categorie 1 -2 bij Manege de Eenhoorn

Winnaars bij Hipisch Centrum Bodegraven

Categorie

Naam

Ruitersportcentrum

Punten

4

Sanne van Ingen

Manege Satana

140,25

3

Cathelijne Gorter

Manege Satana

143,75

2

Jonne Ziedses

Manege Satana

135,50

1

Charlie Batenburg

Horsecenter Pirouette

143,00

 

 

Winnaars categorie 3 - 4 bij Hippisch Centrum Bodegraven

Bestzittend Ruitersportcentrum

De titels voor het ‘Bestzittend Ruitersportcentrum’ ging bij deze laatste regiofinale op Hippisch Centrum Bodegraven naar Manege Satana, ze behaalde maar liefst een totaal van 1.111 punten. Bij Manege de Eenhoorn ging de titel van ‘Bestzittend Ruitersportcentrum’ naar Stal Liza, hier werd een totaal aantal punten van 991,0 behaald.

 

Winnaars 'Bestzittend Ruitersportcentrum'. 

Kijk hier voor meer informatie over de Zitcompetitie. Houd deze pagina ook in de gaten voor de volledige uitslagen van de regiofinales. De volledige uitslag volgt.